Er der en formel på parforhold, der holder?

Når man finder sig en kæreste og ønsker at bo sammen, måske blive gift og få børn, er det nok de flestes håb, at det holder rigtigt længe - måske resten af livet.

Men hvad kræves der, for at forholdet ikke ender med opløsning eller en skilsmisse, som det jo over tid sker for cirka 40 procent?

Firmaet bag ”European Journal of Operational Research” står for en grundig undersøgelse af denne problematik. Flere end 1500 par i langvarige forhold eller ægtepar har gennemgået undersøgelsen. 5 år senere blev tusind par opsøgt igen, for at finde ud af, hvilke relationer, der stadig holdt, og hvad de nærmere omstændigheder var.

Resultaterne kommer her:
Det overrasker dig måske, men basis for det fuldendte parforhold handler ikke om søde ord og romantiske middage. Det drejer sig derimod om mere kontante faktorer.

Hemmeligheden bag et langt og lykkeligt parforhold handler nemlig om 3 ting: Alder, tidligere forhold og uddannelse.

Alder
De par, hvor manden er mindst fem år ældre end kvinden, har størst sandsynlighed for at blive sammen.

Hvis konen er mindst 5 år ældre end manden, vil der være tre gange så stor sandsynlighed for, at de bliver skilt, end hvis de har samme alder.

Tidligere parforhold
De mest stabile par er dem, hvor ingen af parterne tidligere har været gennem en skilsmisse.

Hvor begge parter i et parforhold har været gennem skilsmisser, er forholdet mere solidt, end hvis kun 1 af dem har været gennem en skilsmisse med sin ex.

Uddannelse
Kvinden skal også helst have en bedre uddannelse end manden. Mange bliver overraskede over dette. Der er ingen logisk forklaring på dette. Det er udelukkende statistik.

Derfor konkluderes der følgende: Tilsyneladende vælger mænd og kvinder deres partner ud fra kærlighed, fysisk tiltrækning, overensstemmelse mellem smag, overbevisninger, holdninger og værdier. Det er der heller intet i vejen for, men hvis valget også tager hensyn til alder, kulturel baggrund og uddannelse, kan sandsynligheden for skilsmisse mindskes – rent statistisk.

Mikael Hoffmann

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Formlen på parforhold der holder. Læs mere