At være i et forhold hvor man er meget forskellige

Kender I til det at være to voksne der har fundet hinanden efter en skilsmisse? I har begge børn og bor ikke sammen, I har fuldtids arbejde og skal have hverdagen til at hænge sammen, samt se den nye store kærlighed, uden at gøre det besværligt for både jer selv og børnene.

Jeg har 3 børn i alderen 9-12-15 år to drenge og en pige. Jeg blev skilt efter min mand gennem 10 år fik 4 blodpropper i hjernen og forandrede sig til en helt anden mand.

Da han var kommet ovenpå efter sygdom, kunne vi godt begge se at vi ikke længere passede sammen, så vi havde en dejlig skilsmisse, hvilket ofte gør samarbejdet mellem forældrene lettere. Man siger du skal elske dine børn højere end du hader din ex. og det giver rigtig god mening, for børnenes skyld. Er du så uheldig at du er blevet skilt grundet utroskab, eller anden svigt, er mit råd at de negative følelse du har finder du en ven eller veninde at snakke med, eller en terapeut. Hold børnene uden for det er ikke dem der har lidt dit svigt, det er dig, de har lidt deres eget svigt. og tingene hænger ikke altid sammen, så mit råd er at du prøver så godt du kan at dele de to svigt ad og fokusere på barnets øjne og klare dine egne oplevelser med en anden voksen. hjælp barnet til at bevare kærligheden til din ex som er deres FAR eller MOR, ikke svinet der svigtede dig.

Jeg nød mit single liv og tiden til at komme på plads med børnene inden jeg gik igang med dating og må sige det er noget af en jungel, man møder mænd der har fået nok af dominerende kvinder, kvinden der ikke kan vente på han gør noget og så brokker sig over hvor inkompetent han er, brokker sig over han ikke giver hende det hun har brug for ( hun glemmer at hendes behov er hendes eget ansvar at få dækket og via guidning ikke kritik) og derfor  tager de kære mænd ikke initiativ. Jeg møde mange mænd der ikke har fået sex så derfor kun søger sex. og ja alle former for uballancer, i folks adfærd. Det samme tænker jeg at single mænd møder, når de dater. Jeg vil dog sige at det jeg har hørt mest fra mænd var at de møde kvinder der hurtigt ville i forhold og kalde sig kærester, altså kvinder der havde for travlt. Man glemmer at den erfaring man slæber med sig, er fra fortiden og forbundet med fortidens personer.

Jeg ender med at finde manden i mit liv via en dating side 6 år efter min skilsmisse. Der har da været et par kærester inden, men alle sammen var en hjælpende hånd til mig, i form af indsigt i hvad jeg IKKE skulle have når det kom til en partner. Det er klogt at kysse et par frøer inden man møder prinsen på den hvide hest. Det er også klogt at bruge et single år på at være sin egen kæreste efter et endt forhold. På den måde lære man hvad man ønsker at have i sit liv, og opdager måske at man har forandret sin smag, den er ikke altid som da man var ung.

Nu må i ikke tænke at prinsen på den hvide hest er perfekt ,langt fra, eller det er han nu nok, hvis bare vi havde samme opfattelse at verden. Man kan godt møde den eneste ene i sin modsætning. Nu tænker du sikkert puha det lyder til at blive en udfordring og ja det er det, men vores kærlighed er så stor at vi vælger at se det som en rejse, vi underviser hinanden i vores sprog så vi letter forstår hinanden, vi siger tingene ærligt også selvom det gør ondt.

Et godt billede af min kæreste og jeg, Jeg elsker mine møbler som enden er noget folk har givet mig eller fundet i gendbrug, for jeg sætter ikke som sådan pris på matrielle ting, han kan lide møbler der har et kendt navn, ikke på grund af navnet men fordi han syntes det er smukt og kan se fordele i det økonomiske når det skal sælges. Forstil jer hvilken krise der ville kunne opstå hvis vi skulle flytte sammen og købe møbler. Arbejdesmæssigt : Er han chef i et stort bilfirma hvor han skal med hård hånd lede dele af virksomheden. Jeg har et alternativt sundhedshus, hvor alt er om følelser og om det psykiske, også her er vi nat og dag. Fritid: Jeg elsker min tid i fitness som jeg prøver at komme til 5 dage i ugen, Han har været boksetræner da han var ung, men arbejdet har taget pladsen og han stoppede. så her er vi kun lidt forskellig. Han nyder alkohol og brød og kage, pasta og kartofler. Jeg røre det aldrig. Nu har i fået et billede af vores forskelligheder. Det skal siges han også har 3 børn en på 22-8-10 år 2 drenge en lille pige. Så der er vi da ens.

Hvordan får vi så det hele til at være et skønt forhold, jo vi har en fælles nævner, vi vil BEGGE hinanden og vi har ikke lært at give op, gu er det hårdt ind i mellem når vi mødes i et bang, bare fordi vi siger den samme ting, men på to forskellige sprog og derved opfatter noget der ikke er positivt i vores egen opfattelse. eller prikker til en gammel erfaring fra en eposode med en anden partner, som så gør at vores angst lige blusser op igen.

Vi har begge læst bogen Kærlighedens 5 sprog og den har givet os en masse. samt vi tager store hensyn til hinanden, jeg er sart med hensyn til dufte så min kæreste bruger kun de dufte jeg kan være i. Han har stort behov for at jeg ikke har behov for ham, men kan klare mig selv og det viser jeg ham at jeg kan, selv om det kunne være dejligt med en mand der fikser ting, så fylder hans job og det giver jeg plads til. så det er klart et af mine gode råd:

1 : Læs den enten sammen eller hver for sig, og snak så sammen om hvad jeres sprog er og hvordan i viser det.

2 : Love hinanden at altid sige tingene ærligt, men sig tingende ud fra" jeg tale" ikke ud fra "du burde" tale. Hvad er jeg tale, det er sætninger hvor DU ordet på ingen måde indfinder sig. Hvad er DU tale, det er sætninger der inder holder DU DU DU i, undgå dem, de er fyldt med følelsen af at få kastet skyld og ubehageligt ansvar i nakken.

3 : Min kæreste og jeg har lært at vi kommer længst ved dialog face to face ikke via messenger eller sms, for det læste sprog opfattes og tolkes med de følelser som læseren sidder med, i det givet øjeblik som den læser din besked. Så ring til hinanden eller vendt til i er samme

4 : Vi har også aftalt at børnene kommer først ALTID. og vi klart komunikere om dem og deres behov. vi opdrager IKKE på hinandens børn. vi kan drøfte gode ider til hvad hinanden kan gøre med børnene men vi blander os ikke. vi har også valgt ikke at bo sammen så længe børnene går i folkeskole.

5 : Bor du sammen med din partner og fælles børn, er det virkelig vigtigt at have snakken om hvad i mener man gør i opdragelse og blive enige om hvad der sker i jeres fælles hus. Når man er to med to hold børn der flytter sammen, skal man blive lige så enig om opdragelsen som man er hvis det var fælles barn, man skal dog ikke regne med at den anden kan elske sit barn lige så højt som de biologiske forældre kan. så snak sammen klar komunikation er vejen frem.

Knus og kram 

Cilje 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
At være i et forhold hvor man er meget forskellige.