Psykoterapeut Lotte Palsteen

FOREDRAG I ÅRHUS: FORSTÅ DIT SENSITIVE BARN

30/08/2016 - 19:00
 • bliver dit barn hurtigt overvældet af indtrykkene i Tivoli, i indkøbscenteret, til en børnefødselsdag eller et arrangement med mange mennesker?
 • har dit barn svært ved at sove, hvis der er sket meget i løbet af dagen?
 • reagerer dit barn kraftigere end andre børn på forandringer som f.eks. skoleskift, ny pædagog/lærer, en anderledes uge i børnehaven eller skolen, en flytning eller skilsmisse
 • tænker dit barn dybt over tingene og bliver meget ængstelig, hvis det hører eller ser noget i Nyhederne eller en uhyggelig film?
 • tager dit barn ting meget nært og har svært ved at slippe en sårende bemærkning?
 • bliver dit barn meget påvirket, hvis andre i familien eller klassen ikke har det godt?
 • bliver dit barn meget nemt forskrækket?
 • klager dit barn ofte over larm, ubehagelige lyde, lys eller lugte?
 • bliver dit barn voldsomt irriteret over tøj eller sko, der strammer eller kradser, vaskemærket i nakken, at skulle røre ved vådt sand eller nægter dit barn at få solcreme på?

Så er dit barn måske bare særligt sensitiv og mere modtagelig for indtryk end de fleste andre. Til dette foredrag, vil du få viden om, hvad det vil sige at have dette karaktertræk, og hvordan du støtter dit barn bedst muligt, så dit barn ikke udvikler stress og angst. Du får gode råd til, hvordan du styrker dit barns selvværd og evne til at håndtere egne og andres følelser.

Du får gode råd til, hvordan du skaber de bedste rammer, så dit barn trives og udvikler sig. Det kan være en svær balance at anerkende dit barns sensitivitet uden at overbeskytte. Det kræver, at du er god til at "læse" dit barn og se om bag adfærden. Det handler også om, at du som voksen tager lederskab og skaber tryghed uden at skælde ud. For at mestre dette, må du selv være i nogenlunde balance. Hvis man selv er overstimuleret og stresset kommer de fleste af os nemt til at skælde ud og "smitte" børnene med vores stress. Det kan udvikle sig til en rigtig negativ spiral, som er vigtig at få brudt.

 

Til foredraget kommer jeg bl.a. omkring disse spørgsmål:

 

 • Hvad er tegnene på, at et barn er særligt sensitiv?

 

 • Hvordan undgår jeg, at mit barn bliver så overstimuleret?

 

 • Hvordan gør jeg mit barn mere robust, så det ikke tager alting ind?

 

 • Hvordan undgår jeg at overbeskytte mit barn, så det ikke lærer at håndtere de udfordringer, livet byder på?

 

 • Hvordan lærer jeg mit barn at regulere sine til tider stærke følelser?

 

 • Hvordan påvirker det mit barn, når det bliver skældt ud og kan det overhovedet undgås?

 

 • Hvordan lærer jeg mit barn at sige fra, når andre går over grænsen?

 

 • Hvad gør jeg, hvis bedsteforældrene, mit barns pædagog, lærer eller  ex.manden/konen ikke vil anerkende mit barns særlige sensitivitet?

 

 

Foredraget er for både forældre, bedsteforældre og fagfolk.

 

Foredraget er både baseret på forsker ph.d Elaine Arons forskning i det særligt sensitive karaktertræk samt talrige samtaler med forældre til sensitive børn og samtaler med børnene og de unge selv i min psykoterapeut-praksis.

 

Foredragsholder Lotte Palsteen er en anerkendt psykoterapeut, som har mange års erfaring med særligt sensitive børn, unge og voksne. Hun har tidligere arbejdet som lærer og har nu sit eget firma, hvor hun underviser lærere og pædagoger i inklusion, relationskompetence samt særligt sensitive børn.

Der udover rådgiver hun forældre til sensitive børn og har unge og voksne i terapiforløb i Odense, Svendborg og København. Lotte Palsteen er selv sensitiv i høj grad, så hun ved, hvad det vil sige at være mere modtagelig for indtryk end de fleste og vigtigheden af at skabe rum til at lade op, så alle indtrykkene kan bundfælde sig. Idag bruger hun sensitiviteten som en ressource i sit arbejde som psykoterapeut.

Læs mere om hende her : www.lottepalsteen.dk

“Det var en kæmpe befrielse at få sat ord på, hvorfor min datter er så “mærkelig”, og det er fantastisk nu at vide, at det faktisk er en tilstand, som eksisterer, og som jeg kan lære mere om. At jeg kan blive bedre til at forstå, hvorfor hun straks bekymrer sig, når hun hører en ambulance, hvorfor en flyrejse skal dissekeres og planlægges ned til mindste detalje, hvorfor tøjet kradser, og hvorfor hun ikke bare kan “lade det gå ind ad det ene øre og ud af det andet”, når de andre er dumme i skolen.
Vi har været omkring OUH i forsøg på at finde årsagen til hendes “anderledeshed” uden at blive klogere og derfor føltes dit foredrag næsten som en åbenbaring.”

Mor til 13-årig pige, Svendborg.

“Jeg fortalte min søn om det at være særligt sensitiv og fra at have sovet uroligt, haft problemer i skolen og haft en grundstemning af tristhed og bekymring, er han simpelthen blomstret frem.
Nu taler han selv om, at han er særligt sensitiv og kan forstå sig selv og sine reaktionsmønstre.  Tidligere ville han ikke tale om det, hvis det gik skævt i skolen, fordi han nok i bund og grund var bange for at skuffe mig og selv følte sig forkert.”

Mor til 14-årig dreng, Kbh

 

TIDSPUNKT: TIRSDAG DEN 30. AUGUST 2016 KL 19-21

STED: GODSBANEN, REMISEN, SKOVGAARDSGADE 3, 8000 ÅRHUS C

BILLETTER KØBES HER: 

https://billetto.dk/da/events/foredrag-i-aarhus-forstaa-dit-sensitive-ba...

__________________________

Lotte Palsteen
Psykoterapeut København, Svendborg og Odense.
https://www.lottepalsteen.dk/
Del indlæg

 • Google
 • Facebook
 • linkedin
 • twitter
foredrag om sensitive børn for forældre, bedsteforældre og fagfolk, som ønsker viden om, hvordan de styrker de sensitive børn.