Psykoterapeut MPF og Familieterapeut - Thomas Bøttern

Familieterapi - Få et bedre familieliv

Blog forfatter

Har I brug for et familietjek af en erfaren familieterapeut?

Vi er ikke altid bevidste om effekten af vores måde at kommunikere og være sammen på. Nogen gange kan vi utilsigtet komme til at såre hinanden, og nogen gange kan det være svært at finde tilbage til det gode samvær.

Vores samvær påvirker hinandens selvoplevelse. Særligt den måde vi kommunikerer på har en stor betydning for vores trivsel, selvværd, selvoplevelse og vores samværsoplevelse.

Når vi er imødekommende og møder hinanden med forståelse, interesse og anerkendelse, så hjælper vi hinanden til at opnå og bevare en oplevelse af at være OK. Omvendt kan vi skubbe hinanden over i mindre hensigtsmæssige selvoplevelser, såsom jeg-er-mindre-OK og jeg-er-slet-ikke-OK, dette sker når vi møder hinanden med en uhensigtsmæssig kommunikation såsom ignorering, beskyldning, negativitet, åben eller passiv aggression og så videre.

Vores egen selvoplevelse påvirker de mennesker vi omgiver os med, det vil sige, at når vi har det godt, så har vi tendens til at give den følelse videre, på den måde kan vi hjælpe hinanden til en god selvoplevelse. Omvendt er det også sådan, at når vi ikke har det godt, så har vi ligeledes tendens til at give den negative følelse videre.

Vores familie er også vores fælles base. Der er i familien, at vi kan være os selv, at vi slapper af og lader op til en ny dag. Sådan burde det i hvert fald være. Når familiekonflikter og familieproblemer ikke bliver løst på en fyldesgørende måde, så har de det med at hobe sig op. Er konflikter i famillien vedvarende kommer de til at overskygge det gode samvær, og dermed skabes der grobund for mistrivsel og øget konfliktniveau.

Hvis vores familieliv ikke fungerer, så vil vi heller ikke selv fungere som individ.

Med et familietjek kan vi undersøge om I har det samvær, som I ønsker for jeres familie.

Ring eller skriv hvis du ønsker, at vide mere om hvad et Familietjek kan gøre for din familie.

Vil du vide mere?

Så ring eller skriv. Du finder kontaktoplysninger hér. Jeg ser frem til at høre fra dig :-)

Psykoterapeut MPF - Klinik på Frederiksberg og i Faxe.

www.thomasboettern.dk

__________________________

Psykoterapeut MPF
Familieterapeut

Thomas Bøttern
Roskildevej 46 - 2000 Frederiksberg
Ny Strandvej 10 - 4640 Faxe
Tlf. 42 72 88 41
www.thomasboettern.dk

Relaterede artikler efter område


Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter
Familieproblemer og konflikter? FAMILIETERAPEUT