Psykoterapeut og parterapeut i Roskilde

Mindfulness Roskilde

Blog forfatter

Mindfulness i Roskilde

Mindfulness kan oversættes til bevidst nærvær. Tankerne kan ofte beskæftige sig med bekymringer om fremtiden, eller overvejelser om fortiden. Mindfulness er netop kunsten at være til stede i nuet uden at dømme oplevelsen i tankerne.

Din krop eksisterer kun i nuet, og derfor det gennem krop og sanser, at du lever og oplever dit liv. Det er også med kroppen du mærker dine følelser og trækker vejret. Åndedrættet er en sladrehank, der fortæller, hvordan du har det både fysisk i din krop og dine følelser og psykisk i dit sind. For at blive bevidst nærværende er det derfor en forudsætning at få kontakt med og mærke din krop og dit åndedræt. 

Tanker
Tankerne påvirker vores følelser, krop og åndedræt. For at kunne være nærværende til stede i nuet, er det nødvendigt at få mental ro til at opleve og sanse. Når vi tænker hele tiden, er det blandt andet de automatiske negative tanker, der kan stresse os eller gøre os nedtrykte eller angste. I mindfulness er det ikke formålet at forsøge at tvinge os til positive tanker eller helt lade være med at tænke. Formålet er at blive bevidst om og ændre vores forhold til tankerne. Vi har tanker, vi er ikke vores tanker.  

Hvordan 
Gennem bevidst og kærlig accept af den du er, findes vejen til indre ro og livsglæde. Bevidst nærvær er medvirkende til balance i krop og sind og dermed i livet. Minfulness har vist sig at være effektfuldt i forhold til bl.a. stress og depression. Selv angst og oplevelsen af smerter kan reduceres ved brug af mindfulness. Accept af den du er, og det du sanser og føler giver dig velvære, styrke og ro.

Vi arbejder med opøvelse af nærvær, åndedræt, kropsøvelser, meditation, afspændingsøvelser og samtale med bevidst tilstedeværelse i dit liv. 

Mit udgangspunkt er dig, dine forudsætninger, behov og ønsker. Mindfulness er ikke en metode eller teknik, som du blot skal lære. Mindfulness kræver en kontinuerlig indsats for at udvikle bevidsthed og nærvær. Derfor er det nødvendigt at lave øvelser selv for at få det fulde udbytte. 

Få en gratis øvelse her.

__________________________

Janne Oreskov
Psykoterapeut MPF & Parterapeut
https://www.oreskov.dk/

Relaterede artikler efter område


Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter
Mindfulness Roskilde – Kampen mod stress. Læs mere