Markedsføring på nettet Jens Estrup

Flygt fra fællesskab

- sådan kommer du i gang

At være sammen med andre gør os både lykkelige og ulykkelige. Det handler om energier, graden af uro, og en indbygget flugt til fravær. Kierkegaard har fat i noget, når han skriver at det menneske du frygter mest af alle at være sammen med er – rigtigt gættet – dig Selv.

Fællesskab består jo af grupper, men hvordan opstår en gruppe? De er produkter af frekvenser som (u)bevidst tricker, taler og tænder os. Forelskede gør det, forbrydere gør det... alle indfanges og tiltrækkes vi. Du kender det, når du fx cirkler rundt til en fest og ender op med at vende tilbage til de der mest minder om dig selv.

Bordet fanger. Fællesskabsfrekvenser skabte og skaber dine bindinger til mennesker. Nogle er flygtige, andre langtidsholdbare, andre igen går laaangt ud over sidste salgsdato. Enkelte er som kviksand, jo mere du forsøger at slippe væk, jo dybere trækkes du ned. Men at alle forhold skifter karakter, kan du være sikker på. For forandringen lever i dig. Så bevar, og plej de fællesskaber hvor du med hånden på hjertet hudløst ærligt kan sige: “når jeg er sammen med ... har jeg det godt med mig Selv”.

Tænk over det! For graden af din lykke afhænger i hvert øjeblik af hvor du befinder dig på den skala der går fra Selvnærvær til Selvfravær – især når du sammen med andre. Spørg dig selv: hvordan har jeg det egentlig med mig Selv når jeg er sammen med min familie, min kæreste, mine venner? Kan jeg holde mig selv ud, flygter jeg ind i hektisk snak, tavshed, spiller jeg roller for at kunne holde det ud? Altså tiden er kommet til dagligt at spørge dig selv: ”Hey hvordan har du det?”. Vær ærlig: tag dem en efter en. Er der flugtfællesskaber?

Jens Estrup, filosof.

__________________________

Jens Estrup
cand.mag. i Filosofi & Retorik
Stifter af Levlykkeligt Portalen & Wise On Life

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Flygt fra fællesskab. Læs mere