Et kultiveret sind

Endelig har jeg forstået formålet med ”Britain got Talent” og andre lignende programmer. Hvad det er jeg skal lære af dem. Jeg skal kultivere mit sind og det er en evindelig proces som ikke stopper så længe er jeg til i denne verden.

En 47 årig kvinde, fra en lille landsby i Skotland, ikke særlig smuk, ikke særlig slank, danser kiksede dansetrin og siger ”Det er kun et af mine talenter” Dommernes øjne himler og publikum hvisker med sidemanden. Kvinden åbner munden og begynder at synge. Alle spærrer øjne og ører op. Hun synger Gudsbenået. Hvem skulle nu tro det, med sådan et ydre og sådan en adfærd.

Oh, hvor en klar illustration af, hvor let vi falder for det ydre og hvor forkerte vi er på den, når det sker.

Sådan er du og jeg jo ikke – vel? Med al den træning og al den bevidsthed vi består af. Åh, jo. Måske falder vi ikke for lige denne situation, men der er tusinder af andre, måske mere forfinede. Når vi opdager det kan vi bruge dem til at blive klar over at vort sind endnu ikke er fuldt kultiveret, at vi stadig har en vej at gå, at vi ikke er bedre end, eller mere end ”de andre”. Vi kan blive mere ydmyge over vor egen tilgang til verden.

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Et kultiveret sind