Reklamebureau og PR Bureau Levlykkeligt Live

Et fritidshus – Din vej til en stressfri tilværelse

SPONSORERET AF PLANET HUSE

Danskere oplever symptomer til stress som aldrig før. Ifølge Danmarks Statistik oplever 49% af kvinder, at de føler sig regelmæssigt stressede. Tallene er en anelse lavere for mænd, hvor 43% oplever samme følelse. Et krævende arbejdsliv kombineret med familieforpligtelser kan efterlade lidt tid til afstresning. Nogle gange har man bare brug for tid uden for vante rammer. Rammer hvor du kan have friheden til selv at diktere tempoet. Flere danskere tyer nu til et fritidshus, hvor de kan genfinde overskuddet i hverdagen.

Et fritidshus, også kaldet sommerhus, er en oplagt mulighed for at få bugt med en ellers stressende hverdag. Førhen har betegnelsen ”Sommerhus” været brugt mest, da man udelukkende benyttede sommerhuset i sommerhalvåret. Nu bruger danskere oftere betegnelsen fritidshus, da der ikke er nogen begrænsninger for, hvornår du kan bruge dit lille fristed. Du kan bruge det hele året efter behov.

Hvis du overvejer at købe et sommerhus, har der aldrig været et bedre tidspunkt. Der er mange gode grunde til at slå til lige nu – vi har samlet de tre bedste her:

Mindfulness og meditation i det fri

Vi ved alle, at meditation og mindfulness er godt for krop og sind. Studier påviser, senest fra Aarhus og Københavns Universitet, at meditation og mindfulness er mere givende ude i naturen. 26 testpersoner blev opdelt i to grupper, hvoraf halvdelen tog et intensivt mindfulness-kursus indendørs. Den anden halvdel skulle opslå et telt udenfor i en have, så de kunne nyde godt af kurset udendørs.

Konklusionen på studiet var, at størstedelen af kursisterne oplevede et mere givende forløb udenfor frem for indenfor. Dette kan du også drage nytte af, hvis du bestemmer dig for at købe et fritidshus. Du kan komme væk fra byens støj, de stressende rammer og tage tilbage til naturen. Heldigvis er der mange udbydere af sommerhus, som står klar til at hjælpe dig drømme dig væk i et fritidshus.  

Det er en god investering

At have et sommerhus er en god investering i dig selv. Over vinterhalvåret oplever mange danskere en mangel på D-vitamin på grund af den begrænsede tid udenfor. Mangel på D-vitamin kan være anlæg til en vinterdepression, hvor overskuddet forsvinder. Et fritidshus giver anledning til mere naturskønt udeliv, hvor du kan komme væk fra byens triste facader, og samtidig sikre din portion D-vitamin.

Fra et økonomisk perspektiv kan et sommerhuskøb også ses som en sikker investering. Kvadratmeterpriserne er steget stødt siden 1997 i samtlige kommuner i Danmark. Det betyder, at hvis et sommerhus ikke er dig, kan du trygt videresælge uden et stort afkast.

Du kan også få en fin indtægt ved at udleje dit fritidshus. Efterspørgslen for danske sommerhuse er enorm, hvor hovedsageligt tyskere bruger deres ferier i danske fritidshuse.

Kan omdannes til helårsbolig

Dit fritidshus kan med tiden omdannes til helårsbolig. Er du førtidspensionist, folkepensionist eller efterlønsmodtager, kan du efter 1 års ejerskab omdanne fritidshuset til helårsbeboelse. Det betyder, at du kan flytte din folkeregisteradresse dertil. Du skal dog overveje selve fritidshusets konstruktion, da fritidshuse kan være bygget mindre isolerede, med ringere energimærkning og generelt afsides. De to første ting kan du udbedre med en forholdsvis lille investering. Den sidste faktor er måske ikke engang en dårlig ting, da man er tættere på naturen.

For at opsummere, har der aldrig været et bedre tidspunkt at investere i et fritidshus. Fra et økonomisk, sundhedsmæssigt og praktisk perspektiv kan du nyde godt af et fritidshus.

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Et fritidshus – Din vej til en stressfri tilværelse