Er det bedre at være i et parforhold end at være single?

Hvis du er single, hvor mange gange har du så ikke fået kommentaren, ”Du skal nok snart finde en” eller ”Der er rigtig mange fisk i havet” eller ”har du prøvet den og den dating.site”? 

Hvis du er single, hvornår har du så sidst fået kommentaren, ”Tillykke! Hvor er jeg glad på dine vegne. Det var sgu da også på tide. Må du leve lykkeligt single til dine dages ende!”

Nej vel!

Og hvis du er i et parforhold, hvornår har du så sidst fået kommentaren, ”Bare rolig, du kommer snart til at være single igen. Alle forhold ender jo før eller siden” eller ”Stakkels dig, er der noget jeg kan gøre for dig? Har du brug for at være lidt alene?”

Nej vel!

______

 
Fakta om singler

* For første gang nogensinde er flertallet af amerikanske kvinder single – nemlig 51%.

* Mere end 1 million danskere er single. Det vil sige at omkring hver 3. danske husstand bebos af en enkelt person.

* Der bor 200.000 singler alene i København.

* Hvis du havde en date hver aften alle ugens syv dage, 52 uger om året, de næste 50 år, ville du da have datet i alt 18.250 mænd eller kvinder. Det er stadig mindre end 10% af Københavns singlebefolkning!

Kilder: Council on Contemporary Families og Danmarks Statistik.

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Hej Tim Til din store overraskelse, starter jeg med at smide par ud, og nøjes med at snakke om forhold ;) For hvad er et forhold? Og hvornår er man single? Jeg kender folk, der bor hver for sig, og ikke ønsker at ændre på det. Hvordan tæller de forhold i statistikken? Eller hvis et forhold forudsætter, at man dyrker sex med hinanden, hvad så med de forhold hvor den ene eller den anden at en eller anden årsag ikke længere fysisk er i stand til at dyrke sex? Og jeg tror ikke man kan sige generelt, at det ene er at foretrække frem for det andet. Nogle trives bedst i parforhold, og andre bedst alene. Og måske er det ene godt i en periode, og i en anden periode er det andet bedre. Jeg er single, og har været det i et stykke tid. Jeg kan ikke blive enig med mig selv om, i hvilket omfang jeg er interesseret i at indgå i et forhold. Der er som sagt fordele og ulemper ved begge dele. Og disse fordele og ulemper afhænger i forholdenes tegn sig jo af de(n) øvrige personer i forholdet. Hvert enkelt menneske må jævnligt gøre op med sig selv, hvad der er det rigtige for dette menneske. Kan man så dele mennesker op i grupper, og sige, at den ene gruppe har bedre af at være i forhold, eller har mere gavn af, end andre grupper? Svage? Stærke? Igen tror jeg ikke der er et entydigt svar. Det er individuelt. Jeg må indrømme, at grunden til at dette kommer med her, var at jeg var lige ved at hoppe i selv, og sige at de svage havde mere brug for at være i forhold. Men nej, fordi det kunne være, at de blev misbrugt/udnyttet i et forhold, og derfor ville det være bedre for dem at være alene og styrke sig selv. Livet er et stort dilemma ;) kh ib
Hej Ib,

Jeg er enig med dig i at det ene selvfølgelig ikke er bedre end det andet. Men som jeg prøvede at illustrere har vi en meget stor myte i vores samfund om at det er bedre at være i et parforhold end at være single. På trods af det faktum at der er masser af single mennesker som er lykkelige og masser af folk som er i parforhold som er dybt ulykkelige :-)

Der findes hundredvis og tusindvis af internet dating sites der handler om hvordan man kan finde sig en partner. Men hvor mange internet sites handler om hvordan man kan blive single :-) Måske det ville være et stort hit:

www.50waystoloseyourlover.com eller www.sådanbliverdusingle.dk

Og hvornår er man i et (par)forhold og hvornår er man ikke? Endnu engang må jeg give dig ret ;-) Hvordan definerer man lige det...?

Faktisk har jeg tænkt på at det i virkeligheden ikke er muligt at være andet end single! Fordi uanset om du er alene eller sammen med et andet menneske i dette øjeblik, så er det eneste du nogensinde kan opleve din egen tankegang! Man kan ikke opleve et andet menneske, man kan kun opleve sin egen tankegang om det andet menneske. Og siden det er sådan, hvilken forskel gør det så om du sidder alene og tænker på det andet menneske eller om du sidder sammen med det andet menneske og tænker på det andet menneske...! Når jeg er alene så afholder det mig bestemt ikke fra at have mange yderst fascinerende samtaler i mit hoved med alle mulige mennesker - som du sikkert har lagt mærke til...

Knus, Tim
Da jeg dybt traumatiseret gik til psykolog - kort tid efter - at jeg havde fundet min bror død i sin lejlighed; sagde psykologen - efter 2. session; at jeg burde have en kæreste, men at han godt forstod, at jeg havde andet at tænke på.... ??? DET er for mig proportionsforvridning, der vil noget ! Jeg nyder at være single/alene og udforske DET - jeg har behov for. Nu hvor jeg er ved at komme tilbage mig selv igen - og genopfinder mig selv. Bortset fra det - gider jeg ikke være i et parforhold (det er for mig lig med aftalt kæreste-relation) uden at være følelsesmæssigt "opvarmet" - og da jeg ret sjældent forelsker mig (og dermed forpligter mig overfor mig selv) følelsesmæssigt - så har DET nok lange udsigter. :) Det handler for mig mere om; at det er den reelle relation - der bestemmer det nuværende for mig - ikke de hypotetiske forestillinger om relationer. Men det handler jo egentlig om - hvem vi selv ER - ikke hvordan andre lever... Hilsen Shreya ...ALLE mennesker ER LIGE værdifulde for helheden...
Er det bedre at være i et parforhold end at være single?