Empati - hvad betyder det?

Empati - hvad betyder det?

Empati er for mig forbundet til følesemæssig intelligens ... en faktor som ikke er givet så meget plads i vores samfund. Empati er at kunne føle med sig selv og andre .. man kunne også kalde det indføling , forståelse og medfølelse. Det er kvaliteter som jeg vil kalde finfølelse eller hjertefølelse. 

Det vil sige at man er nød til at hæve sig op over sine egoiske mønstre , altså jeg er dum , han er dum , det er forkert , det må ikke være sådan osv osv .. Altså hæve sig op over kassetænkning eller sort/ hvid tankegang. Empati er noget det mest healende for alle mennesker , for det er at blive mødt som den man er, det menneske man er på godt og ondt. Lad os blive ved hjertekvaliteten, som så kombineres med det gode intelekt .. at forstå , sætte to og to sammen , altså evnen til abstraktion at kunne forestille sig et andet univers end ens eget. Det healende element optår ved empati , ved at vi forstår ( i Hjertet )at der er noget som lidt større end det lille jeg`s univeres, det jeg vil kalde begyndelsen til højere bevidsthed, sjælen .. Derfor mener jeg at evnen til at udvikle empati er noget af det vigtigste bl.a. hos alle vores moderne behandlere og clairvoyante Ofte er det ikke ordene der bliver sagt i en udveksling mellem to ( feks behandler - klient ) .. det er MÅDEN .. det bliver sagt på..

Kropssprog , stemmeføring , alt fortæller om du er blevet mødt eller hørt .. jeg vil fortælle at mit mest healende møde med en behandler går langt tilbage i tiden , dengang da der kun var ca to til fire mennesker i Danmark der var kendte som clairvoyante. Jeg besøgte den ene , han kikkede på mig på en helt ny måde , som jeg aldrig havde oplevet før , HAN SÅ MIG , HAN SÅ MIN HELHED OG IKKE BLOT OVERFLADEN ! Det var ikke noget terapeutisk møde , men blev det alligevel ! For jeg fik mig selv tilbage igen i sådan ca et par minutter , men noget som alligevel varede resten af livet .. Eksemplet her er lidt specielt idet manden var mere end blot almindelig empatisk , han mødte mig fra sit højere selv ! Men empati ER vejen til at møde det højere selv ... det er en hjerteåbner .. jeg kan kun anbefale mennsker at dyrke det så meget som muligt .. herunder at have empati med sig selv at turde mærke forskellige følelser hos sig selv , at have medfølelse og empati med sig selv istedet for kravet om PERFEKTION !

Kravet om perfektion , skaber kulde og hårdhed , det gælder også når spirituelle mennkser har ideen at de skal leve det perfekte liv , for at være gode nok .. At være ærlig og se sine egne fejl er en styrke, at have medfølelse og at tillade følelser at eksistere ( feks grådig , sorg , glæde , smerte , styrke osv osv ) .. sammen med hjertets og intelligensens visdom er altafgørende .. At sige farvel til "bør og burde" og go`dag til det som er : ) Kærlig hilsen Johanne jeg vil anbefale bøger kurser om empati .. fx Girafsprog. .. desuden Bogen ; Kærlighedens bøddel og andre fortællinger .. samt bøger af Byron Katie mfl.

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Empati - hvad betyder det?