Elsk dig selv og bliv elsket

"Du skal elske din næste som dig selv”.

Dette kristne bud fra kender vi vist alle sammen.  Med dette bud forstås, at vi skal elske vores nærmeste, og os selv, i lige høj grad. Kærlighed til og fra et andet menneske er vel det højeste vi kan opnå her i livet. At elske et andent menneske, og føle at kærligheden er gengældt giver så meget lykkefølelse.

Hvad gør vi så hvis vi ikke elsker os selv, men derimod synes vi ikke er ret meget værd, fordi vi plages af lavt selvværd og selvtillid. Så kan det jo være svært at elske andre, hvis vi ikke elsker os selv

Altså: elsk dig selv først, så kan du også elske andre. Hvis du virkelig kan elske dig selv på en uselvisk måde, vil du være i stand til at elske de andre, for du ser ikke længere modmennesker, kun medmennesker.

Mange har den opfattelse, at det er egoisme at elske sig selv, men Jesus sammenligner jo vores kærlighed til næsten ud fra hvor meget vi holder af os selv.  Der er stor forskel på at være egoistisk ( hvor vi kun tager hensyn til os selv)  - og at elske sig selv.

Lær at stole på at du er 100 % OK, at du er noget værd, at andre mennesker har brug for dig, at du er noget og kan noget som er værdifuldt. At du er værd at elske...

ELSK DIG SELV, så kan du elske og blive elsket af din næste…

 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Elsk dig selv og bliv elsket. Læs mere