Tricker på selvcentrerede og egoistiske mennesker

Føler du dig let afvist og tricker på selvcentrerede og egoistiske mennesker, så læs med her!

Gennem et stykke tid havde jeg lagt mærke til at flere forskellige mennesker kunne fremprovokere den samme følelse hos mig igen og igen. Jeg følte mig meget let afvist, og havde let ved at føle at andre ikke respekterede mig og så mig for den jeg var. En dag blev jeg opmærksom på, hvor meget energi jeg brugte på at lukke mit hjerte og føle mig uretfærdig behandlet, og trække min energi tilbage fra folk i tavs fornærmet selvretfærdighed. Da det pludselig blev meget tydeligt for mig, hvad jeg havde gang i, besluttede jeg mig for at kigge nærmere på det, og finde ud af hvad jeg især trickede på hos de pågældende personer.

Det var rimelig nemt at finde ud af, hvad der især provokerede mig hos de pågældende personer.
Fælles for dem alle var, at jeg fandt dem egoistiske og selvcentrerede med stort fokus på deres egne behov, uden den store omtanke for andre.

Jeg spurgte derfor mig selv hvornår jeg kunne være selvcentreret og egoistisk. Først var jeg rimelig blank, for det var jo lige præcis det der var sagen i en nøddeskal: Det var jo ikke mig der var selvcentreret og egoistisk, det var jo de andre!! Men da jeg først havde fået hul på bylden, tog det ikke lang tid, før jeg havde fået fyldt en hel side med situationer, hvor jeg kunne være selvcentreret og egoistisk:

Jeg er selvcentreret og egoistisk, når jeg:

- fokuserer på min egen udviklingsproces og gerne vil have ro og være alene.
- koncentrerer mig om mine smerter i knæ/arme/ben
- tager en høj timeløn, når jeg laver jobs i virksomheder
- fokuserer på, hvad jeg vil elske at lave, i stedet for at tage et normalt job lige som alle andre
- låner penge af min far
- ikke tænker mere på, hvordan det går med mine udeboende børn
- ligger på sofaen, mens jeg lader Oliver spille PC eller se TV
- bliver såret af andre, og lader mig svælge i min offerrolle
- i nogen situationer holder mig inden for min tryghedszone
- checker Facebook og andre hjemmesider for at se, om der er respons på MIG og MIT.

Da jeg var færdig med listen havde jeg i først omgang meget svært ved at se det positive i, at jeg tydeligvis selv var temmelig selvcentreret på rigtig mange områder. Jeg foragtede det, og var bestemt ikke stolt af det. Jeg ville jo ikke være selvcentreret. Jeg ville være et godt menneske, der tænkte på andre. Jeg ville være spirituel og sætte mig selv til side. Jeg ville være indfølende og være der for andre. Jeg ville give og dele ud. Jeg ville ikke kræve ind og tænke på mig selv hele tiden. Men paradoksalt nok var det jo tydeligvis det jeg gjorde. Eller rettere også gjorde. For jeg gjorde jo også det andet i rigtig mange sammenhænge. Jeg var med andre ord både meget indfølende og virkelig interesseret i at hjælpe andre, og havde samtidig også fokus på mine egne ønsker og behov.

Det var dog først efter, at jeg havde gennemgået listen og spurgt ind til gaven ved hver eneste situation, at jeg var i stand til at se det positive i det, der ved første øjekast syntes ret negativt.

Gaveliste.

Hvad jeg positivt har fået ud af at være selvcentreret og egoistisk i de konkrete situationer:

-  Det har givet mig tid til selvindsigt og styrket min indre kerne og ro
-  Jeg har sluppet mine ambitioner, og i stedet blevet mere opmærksom på at mærke mit hjerte
-  Jeg har prioriteret min spirituelle udvikling og selvudforskning højt
-  Jeg kender mit værd i professionelle sammenhænge
-  Jeg er blevet mere bevidst om mit egos mønstre

Hvis jeg ikke havde været så selvcentreret ville jeg ikke kunne iagttage mit ego, og så ville jeg ikke være her, hvor jeg er i dag. Min selvcentrering har gjort det muligt for mig at finde mere og mere ind til mig selv og min kerne, og har været en nødvendig hjælper for at jeg kunne komme hertil. Jeg, der hele mit liv har været så meget ovre i andre, og været så meget i mit hoved og i mine emotioner, at jeg ikke kunne mærke mit hjerte.

Med denne bevidsthed var det pludselig ikke længere spor svært at acceptere og elske  min egoisme og selvcentrering, som jeg ellers havde skubbet så godt og grundigt ned i skyggen, at jeg kun kunne se det, når jeg projicerede det over på andre.

De allerbedste hilsner

Lone 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Kære Lone, Tak for et dejligt indlæg. Må jeg fortælle dig, at jeg også tydeligt ser, at du er 100% ærlig overfor dig selv? - noget som de færreste mennesker magter..... "Det passer ikke for mig", tænker en anden læser, og i samme øjeblik er vedkommende ikke ærlig overfor sig selv :-) Kan I alle have en fantastisk dag. Kh HCA
Kære HCA Tak skal du ha - det glæder mig at du kan se det :-) Ærlighed er for mig en meget høj værdi, som jeg igen og igen bestræber mig på at leve efter, selv om det ikke altid er lige festligt med al den sandhed. Den kan jo, også af en selv, ind imellem være ilde hørt ... :-) Mange hilsner Lone
Tricker på selvcentrerede og egoistiske mennesker, så læs med her!