Dit liv bliver derefter

Indstillingen til det, der sker omkring dig, er afgørende for, hvordan du oplever det.

Hvis din indstilling er negativ – jeg bliver snydt, du regner mig ikke for noget, det her er en magtkamp – så skaber du modstand, frygt og kampe i dig selv. Når du er negativt indstillet, vil du automatisk holde øje med store og små tegn på, at det, du frygter er ved at ske i et forsøg på at forudse og forudgribe det. Formålet er naturligvis at være i stand til at handle, hvis det værste skulle ske, og det lyder jo i første omgang fornuftigt nok, men ved at gøre det, betinger du samtidig dig selv til at have fokus på det dårlige i livet. At forberede dig på det værste er at have fokus på det værste, og ved at have fokus på det værste bringer du det værste ind i dit liv.

Men hvis din indstilling er positiv – ”alt er som det skal være”; ”jeg deler ud af mit overskud ved at vise dig det hensyn, du ikke kan vise mig”; ”jeg behøver ikke lade mig presse og gå på af dit dårlige humør” –, så skaber du fred og fordragelighed i dig selv.

Dit fokus er ikke på andres motiver, men på den følelse, der findes i dig selv. Og når det sker, vil du uden videre kunne mærke, at den kamp, som du berettiget eller uberettiget tror, at en anden forsøger at kæmpe med dig, kun kan forekomme, hvis du kæmper med. Et skænderi kan kun finde sted, hvis du deltager. Konflikter kan kun opstå mellem dig og andre, hvis du lader dem. Ellers er det ikke en konflikt – for dig! Det kan være det for den anden, men i så fald vil din indstilling hindre, at følelsen vokser i den anden og spreder sig til dig, til gavn for jer begge.

Når andre – familie, venner, kolleger, verden – kommer på tværs, så lad være at kæmpe med og lad være at kæmpe imod. Forhold dig ikke til deres motiv, forhold dig til den indre tilstand, du ønsker at mærke i dig selv. Hvis det, der sker, er en streg i regningen for dig, så mind dig selv om, at det kun tilsyneladende er sådan. For uanset, hvad der sker for dig, så vil det altid vise sig at være til dit bedste. Og andres.

Husk, at der findes ikke nederlag – kun andre måder at nå målet på, end dem du lige havde forestillet dig.

Der er en mening med det, der sker, og det, der sker, er altid til dit og andres bedste – på den ene eller den anden måde. Hvis du ikke lige kan se det, så hold fast i troen på, at det er sådan. Koncentrer dig i stedet om, hvor spændende det bliver at opdage, på hvilken måde det vil vise sig, at situationen var til dit bedste.

Al forskning viser, at det er sådan det forholder sig - for den, der fokuserer på det gode.

Hold øje med det, og så vil du se det. Vær på stikkerne for at opdage det mindste tegn på, at det forholder sig præcis lige så positivt, som du tror, og så vil du opdage det på nøjagtig samme måde, som du opdagede dårlige ting, dengang du var negativt indstillet.  

Og der vil være masser af tegn. Det er lidt ligesom at se op på stjernehimlen med det blotte øje. Jo mere du ser, des flere stjerner vil du opdage. Og der er uendelig mange af dem. Hele universet er fuld af stjerner. Mange af dem, vil vi aldrig se, fordi de er for langt væk. Andre kan vi teoretisk set godt se, men vi opdager dem aldrig – ikke engang hvis vi kigger nøje efter, så mange er der.

Sådan er det også med tegnene på, at alt bevæger sig i din retning. Jo mere du kigger, des flere vil du se. Der er altid uendelig mange flere end dem, du lige ser, og uendelig mange flere, end du nogensinde vil kunne nå at nyde godt af.

Dit liv er lige så godt, som du tror. Se selv!

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer

Kæreste Birgitte.

Tak for de meget sande og positive ord. Det du beskriver har jeg vidst i mange år, har fået dem fortalt igen og igen, da jeg var meget fokuseret på det jeg ikke ønskede. Netop i den senere tid er det begyndt at virke i mig, på en dyb og selv erfaret måde. Og det er så fantastisk!

En ting er at mit hoved vidste dette, jeg synes også det er så logisk, at verden hænger sådan sammen. Det vi sender ud, vender tilbage...

Alligevel var jeg ikke i stand til, virkelig at tage det ind i mit hjerte og leve efter det. Men efter en lang og dyb proces er det gået op for mig, hvor meget min frygt, angst, følelsen af ikke at føle mig elsket og alle de andre selvdestruktive tanker, føleleser og gl. mønstre har fået lov at køre rundt med mig.

Og jeg kan ikke helt forklare præcis hvad det er der er sket i mig, men pludselig forstår hele min krop, mine følelser, mit hjerte og mine tanker, at jeg virkelig selv har et valg!

Jeg kan vælge om jeg vil lade mig såre af en handling. Vælge om jeg vil føle mig lille og uelsket, eller vælge at stå i mit eget lys, føle mig respekteret!

En stor hjælpende hånd har jeg fået af Schanne, som har hjulpet mig med at teste ind, hvilke sætninger som kunne hjælpe mig til netop at få balancen ind i mit liv. Så en stor og varm tak til dig!!! <3

Og jeg ved også at min lange vej gennem selvudviklingens porte, også har givet en hånd hele vejen.

Men først nu er det virkelig forstået af mere end mine tanker.

Det betyder ikke at jeg hver gang tager det valg der er bedst for mig, men det betyder at jeg ved hvordan jeg kan ændre de gamle mønstre, og at jeg gør det meget ofte nu. Der er stadig et par seje mønstre, som jeg arbejder med, men jeg ved at det er muligt at transformere dem, og at jeg selv skal gøre dette. Omverden kan jeg ikke ændre på, men jeg kan ændre på min opfattelse af det jeg ser og oplever!

Og det er da fantastisk i sig selv!!! Jeg ønsker at alle må finde ind til dette i sig selv, det er så dyrebart!

Lys og kærlighed Mariah*
Lys i dit hjerte!

Hej Birgitte

Du har så ret så ret,men ligesom Mariah også har følt, kan det være svært at tage ind i sit hjerte.

Jeg har netop sendt mit februar nyhedsbrev ud, som bærer titlen "Du har altid et valg". Jeg arbejder utrolig meget netop med det, da mange desværre sætter sig selv i offerroller, påvirkes negativt af omgivelsernes påvirkning eller sætter sig tilfreds med at være mellemtilfred.

Men, personligt, har det også taget mig lang at indse dette som en sandhed - at du altid har et valg.

Jeg har da dage, hvor jeg stadig kan falde i "det er synd for mig, eller hvad bilder han sig dog ind, at gøre mig så ked af det" etc. Men jeg er heldigvis blevet utrolig god til at stoppe op, og vælge min handling og reaktion.

Det giver en enorm power, tilfredshed og måske enddda også lykkefølelse. Jeg vælger det til i mit liv, som gør mig glad. De nødvendige valg har nogengange konsekvenser, men så handler det om at kende konsekvenserne og acceptere dem.

Jeg kan jo ikke gøre alle glade, og det vigtigste er jo også, at jeg føler mig glad og har et meningsfuldt og givende liv.

Blot en lille tanke herfra.

Kærligst, Danielle

Danielle Spogárd Cert. Life & Business Coach Cert. StressCoach Ejer af SpogardExcels

Dit liv bliver derefter