Hvad prøver dit barn at fortælle dig?

Når vi synes vores børn svarer igen, virker ligeglade, har en kort lunte eller noget helt fjerde, er det, fordi vores børn prøver at fortælle os noget.

Hvis dit barn svarer igen, og ikke gør som du siger, kan det være et spejl på, at du ikke respektere dig selv, men gang på gang tilsidesætter dig selv, for at imødekomme andres ønsker og krav.

Hvis dit barn har let ved at blive slået ud af den, kan det være et spejl på, at du har opgivet, fordi du føler dig fastlåst. Det kan også være du kritiserer dig selv, og er hård ved dig selv, hvilket kan være så lammende, at det holder dig fastlåst.

Har dit barn en kort lunte, er det måske et spejl på, at du reagerer med vrede og råber, når livet udfordre dig, fordi det er måden, du beskytter dig selv på.

Er dit barn syg, er det ofte tegn på at det er tid at skrue ned, fordi du presser dig selv for meget og arbejder hårdt uden at tillade dig selv pauser.

Spejlene er mange, men det er sikkert, dit barn forsøger at fortælle dig noget.

Hav derfor tillid til, at dine børn er små skønne budbringere, der kommer til dig med afsløringer om, du er på afveje, og hvordan du behandler dig selv. Når vi lærer at læse tegnene, giver det mulighed for selvindsigt og udvikling. Børn gør, som vi gør, ikke som vi siger.

Helhjertede forældre, er bevidste forældre, der arbejder på at rumme de beskeder børnene kommer med uden at dømme, give skylden videre eller afskyr dem for at belyse de uhensigtsmæssige overbevisninger og ubevidste skyggesider, vi forældre bæger rundt på, men lærer af deres børn i dyb taknemmelighed over den nye bevidsthed.

Hver gang vi bliver triggede, ligger der en uvurderlig gave, der er værd at dykke ned i, og jeg bliver så taknemmelig og rørt over, at mine to sønner orker vise mig mine skyggesider igen og igen, indtil jeg er klar til at se på, hvad det handler om hos mig. For hver gang bliver jeg mere bevidst, og jeg bliver for hver gang mere den, jeg var født til at være. Familien er stedet, hvor vi udvikler os sammen.

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Hvad prøver dit barn at fortælle dig? Læs mere