Har du glæde af din store investering?

Min søn på 2 år sidder med tungen lige i munden og øver sig på at holde fast på blyanten, så han kan tegne og lave ”lektier” ligesom sin storesøster. Men blyanten er stor og fingerne er ikke sådan lige at styre.

Min datter på 9 år går i 3. klasse og øver sig dagligt på at læse, regne og tale engelsk.

Begge er de i fuld gang med at lægge det fundament af kompetencer og færdigheder, som på sigt skal bruges i et arbejdsliv, som forhåbeligt er både tilfredsstillende og gør en forskel.

Så mange af os har glemt hvor stor en investering vi egentligt har gjort i tid, energi og ofte også i penge, for at være kompetente til at bidrage og gøre en forskel via vores arbejdsliv.


Når vi er på den anden side af 9-10 års Folkeskole, måske 3 års Gymnasietid, derefter3-6 år på en længerevarende uddannelse og dertil lægger videreuddannelse og kurser, er vi oppe på mellem 16-25 års fuld tids investering i, at være kompetente til det vi kan. Men den investering glemmer vi, for det er jo en forventet investering, som mange foretager, for overhovedet at være med på banen.
Men undersøgelser viser, at hver 2. voksne dansker ville vælge en helt anden uddannelse, hvis de havde muligheden i dag. De føler sig ikke på rette hylde og har ikke glæde af det de kan. De har været mange år og timer undervejs og arbejdslivet giver ikke det udbytte af glæde, tilfredshed og meningsfuldhed, som står mål med investeringen.
Oftest fordi de ikke kan finde ind til svaret på hvad deres formål er og hvad det er de dybest set gerne vil bruge deres mange ressourcer til. De sidder inde i Jobkasser skabt af og med indhold defineret af andre.

Men nye tendenser er heldigvis i fuld gang. Finansjusteringen har sendt mange ud af de eksisterende Jobkasser og her står de nu og har fået serveret muligheden for, at finde ind til, hvad der vil bringe dem allermest glæde at bruge de mange kompetencer til. Så investeringen giver mening.


Når du tæller sammen, hvor mange år du fuld tid har investeret i at være kompetent; Har du så glæde af din store investering i dit arbejdsliv?

Hvis ikke, har du en åben invitation til at skabe din rette hylde og få mere glæde af det du kan!

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Har du glæde af din store investering?