Din Livshistorie

Blog forfatter

Dit Liv – og Din historie

Din historie er din, men du er dig

Det handler om at sætte ord på sin historie, Du har en historie -  men du er ikke din historie og du har mulighed for at gøre noget andet i dag og være dig selv. Det handler om at fortælle, se, høre, forstå og være dig selv.

Når vi kigger på din historie, så giver det dig nye sider af dig selv, nye vinkler og du opdager ting om dig selv, som giver nye sammenhænge og handlemuligheder.

At arbejde med det systemisk narrative betyder at vi arbejder med at finde orden og systemer, og mønstre i dit liv og at finde dine fortællinger om dit liv.

Når jeg arbejder med at finde systemer, betyder det at vi arbejder med at lave en tidslinie, skabe overblik over mønstre, vaner, gentagelser og dine handlemønstre.

Hvad er det nu du fortæller om dig selv og det du gør?

”Nu kan jeg se det” siger en klient til mig: ”Jeg har jo flygtet hele livet”.

”Det hele handler jo om kærligheden” siger en anden.

Det er når mønstre og gentagne handlinger bliver tydelige.

Og når styrker bliver tydelige, og det at personen ikke er problemet hele tiden, lige pludselig er personen ikke altid ked af det eller angst, selv om det fylder i hverdagen, når det er.

Den alternative historie, er den historie når det lykkedes for dig:

  • når det lykkedes
  • når det er let
  • når der er glæde
  • når det er flow
  • når det er nærvær og kærlighed
  • og når du synes at du er god nok

Nogen gange kan vi mennesker komme til at fortælle os selv og alle andre, at det hele er svært, alt er svært og at der ikke er noget der lykkedes. Så er det vigtigt at arbejde med når det lykkedes, når det er godt for dig. Hvor du stoler på dig selv og det lykkedes. Hvor du stråler. At arbejde med den alternative historie, der hvor det lykkedes, er en måde at gå styrket ud i fremtiden på, - ud i livet på. Fra dette step arbejdes der med at gå ud i fremtiden, skabe det liv du ønsker dig, skabe en ny historie om dig selv.

At arbejde med den Systemisk – Narrative metode, giver dig mulighed for få overblik, indsigt og viden om hvem du er og sammenhænge og mønstre i dit liv. Det samler dig som person, det sætter dig fri fra at bære byrder og sætter dig fri af din historie. Du er ikke din historie, du har en historie -  du er dig. Det skaber nye muligheder for dig til at gå ud i fremtiden på, ud i morgendagen på.

Læs mere lige Her

__________________________

Mette Olesen
Psykoterapeut på Fyn.
Læs mere: http://www.mettemo.dk

Relaterede artikler efter område


Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter
Din Livshistorie - sådan bliver du fri. Læs mere