Din hjerne tager skade af negativ snak

Negativ snak sidestilles med passiv rygning, og det skader din hjerne.

Det er længe siden jeg har været på min linkedin.com profil, men i dag var der en, som skrev til mig om et foredrag, hun gerne ville have jeg skulle komme og holde. Hun kunne godt tænke sig, at jeg kom og fortalte om fast låste energier i vores krop – interessant emne, hvis man altså som jeg, betragter alt som energi.

Men tilbage til linkedin.com, her faldt jeg over en artikel med overskriften: Listening to Complainers Is Bad for Your Brain, som jeg vil dele med dig. Den handler også om hvad energi (her negativ) kan gøre ved dit helbred. Se hele artiklen HER (den er på engelsk)

Kort fortalt så handler den om, hvordan din hjerne tager skade af negativ snak. Forskere har fundet ud af at blot 30 minutters negativ snak eller TV skader neuroner i det område i hjerne, som hedder ”hippocampus”

Hippocampus er en del af det limbiske system, som bl.a. har betydning for din hukommelse, dine følelser og din instinktiv adfærd. Den spiller også en rolle i en anden vigtig hjerne del - Amygdala, som bl.a. styre stress.
Hukommelsen er vigtig i et menneskes liv, fordi den er vigtig for dannelse og vedligeholdelse af vores selvbillede. Uden hukommelse er vi ude af stand til at reflektere, tage beslutninger, og indgå i sociale relationer. Hippocampus er bl.a. det sted hvor man først ser tegn på demens, og man ved den spiller en rolle når vi bliver deprimeret og altså stressede.

Det giver jo alt mulig grund til, at vi passer på vores hippocampus. Alt mulig grund til at betragte negativ snak som at være passiv ryger, som det beskrives i artiklen.

Artiklen giver 3 gode råd til beskyttelse:

1.    Fjern dig fra negativ snak, gå din vej.

2.    Stop snakken ved f.eks. at spørge ”og hvad har DU så tænkt dig at gøre ved det”

3.    Hvis du er fanget og ikke kan undgå den negative snak, så visualiser dig et andet sted hen.

Læs mere om rådene i artiklen.

Artiklen fik mig til at tænke på om det stigende antal af mennesker, som oplever stress, depression  - ja måske endda demens skyldes den massive bombadering af ”dårlige” nyheder fra nyheds verden, og den efterfølgende omtale og frygt det skaber, og som kommer til at fylde i vores samtaler med hinanden.

Og lynhurtig går det: Har du hørt – ja er det ikke skrækkeligt – det er næsten som du kan høre hjerner klikke ind på et negativt spor.
Jeg tænker: "Hvornår har du sidst hørt en god nyhed?"
Og stopper det her, hvad med alle de negative tanker du kan nå at fortælle dig selv på en dag?

Det er på tide at tænke på vores mentale hygiejne, den er langt, langt vigtigere for vores sundhed end vi tror. Vi er villige til at betale mange penge for at holde os i fysisk form, men hvad hjælper det, hvis din hjerne tager skade af nyhederne du måske lytter til mens du løber på løbebåndet, eller den nagative tanke, som måske fortæller dig, at du skal løbe for at være sund og se godt ud.

Den gode nyhed er, det koster ikke noget at tænke positivt og at undgå negativ snak. Det er et valg du har som du bør tage alvorligt.

Du kunne måske starte med denne facebook side, der hedder ”kun gode nyheder”

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Negativ snak påvirker din hjerne. Læs mere