Tør du se din egen sandhed i øjnene?

Hvem er du inde bagved?

I den moderne dagligdag glemmer vi at stoppe op og mærke efter. Vi kommer længere og længere væk fra den, vi i virkeligheden er - og samtidig gemmer vi os bag titler og facader.

Vi løber gennem livet
Vi kæmper en kamp for at komme fremad - vi vil ikke gå glip af noget. Vi farer fra det ene sted til det andet, og det meste af tiden er vi ude af os selv. Vi har ikke kontakt til os selv - og jordforbindelsen har vi også mistet. Vi mærker ikke efter, hvad vi føler dybt inde - og vi handler mere og mere på refleks uden at tænke nærmere over tingene. Vi gør bare ting - og går rundt som zombier i vores egen verden. Vi er kommet langt væk fra vores virkelige selv. Måske tillader vi i virkeligheden ikke os selv at mærke efter. For tænk, hvis vores intuition og følelser viser os, at dét, vi går og bilder os selv ind, i virkeligheden ikke er vores sande vej?

Hvem er du?
Ja, hvem er du egentlig? Du er hverken dit arbejde, din forælderrolle eller rollen i dit parforhold. Du er heller ikke den, de andre mener, du er - eller den, du føler, du skal leve op til at være. Nej - hvem er du inde bagved? Inde bag ved den facade, som vi alle sammen er så gode til at stille op. Bag alt det, du har brugt størstedelen af dit liv på at bygge op. Den, du er, når du ikke skal præstere. Når du ikke længere behøver vise, at du er blevet til noget - eller at du er god til det, du laver. Når du ikke længere behøver at tilpasse dig - og i sidste ende at gemme dig. Nej, for du er dig - og du er unik. Og verden har brug for dig.

Opbygning af facade
Vi bruger mere end halvdelen af vores liv på at opbygge den facade, der i virkeligheden ikke er os. Vi opbygger denne for at leve op til de forventinger, vi tror, der er til os. Vi lægger flere og flere lag på. Vi kan komme så langt væk fra os selv, at vi ikke kan finde tilbage igen. Tilbage til den, vi er, når alt er skrællet af.

Vi holder fast
Vi kæmper til stadighed en kamp for at holde fast i facaden. Vi kæmper en kamp for ikke at vise, hvem vi i virkeligheden er. Og det værste er, at vi ikke altid er klar over det. Bag vore facader findes sårbarheden. Den side, som vi er så bange for at vise. Vi forbinder sårbarhed med svaghed - men sårbarhed er i virkeligheden sand styrke. Sårbarheden kan hjælpe os til at komme i kontakt med os selv - og til at anerkende, hvem vi i virkeligheden er.

Find din sandhed - og sæt dig selv først
Vi er nødt til at sætte os selv først, hvis vi vil vide, hvem vi virkelig er. Vi må mærke os selv. Vi bliver nødt til at se vores egen sandhed i øjnene. Stå ved os selv og den, vi er. Følge os selv og vore værdier. Vi må altid udtrykke sandheden - både i det indre og det ydre.

Min historie

Jeg hedder Line Rehde Andersen og er født i Aarhus i 1983. Hele mit liv har jeg kæmpet - for at vise, at jeg kunne noget. Jeg troede, jeg skulle være noget, før jeg havde ret til at være i verden. Jeg følte, jeg skulle være den bedste. Jeg havde behov for anerkendelse i alt, hvad jeg gjorde. Jeg ville være den, der gjorde alting først. Jeg søgte efter at være noget særligt. Jeg dyrkede sport på højeste plan, jeg blev uddannet cand.merc., fik de jobs, jeg ville have, og tjente en masse penge. Jeg ville hele tiden op ad rangstigen - jeg ville gøre det, de andre ikke gjorde. Jeg ville have mere og mere... uden ende. Og hvor blev lykken af?

Bunden uden ende
Jeg var god til det, jeg lavede, og jeg fik en masse ros for de ting, jeg gjorde - men jeg blev ved med at opleve, at jeg havde et hul indeni. Der manglede noget. Jeg mærkede ikke mig selv - jeg ledte blot efter, hvor jeg kunne få anerkendelse. De ting, jeg lavede, gjorde mig ikke glad. Derfor var jeg hele tiden på vej videre - når jeg var blevet mættet af anerkendelsen for det pågældende. Jeg ledte konstant efter noget, uden jeg vidste, hvad det var. Inderst inde vidste jeg altid, at der var noget galt. Men jeg stillede aldrig spørgsmål ved, hvad problemet reelt var - jeg skyndte mig blot videre. Jeg levede på en facade - men uden at jeg i virkeligheden var klar over det. Eller måske ville jeg bare ikke se det i øjnene?

Jeg tillod aldrig mig selv at stoppe op og mærke efter.

Facaden krakelerede
2014 blev året, hvor min facade krakelerede. Jeg kunne ikke længere se mig selv i øjnene. Jeg kunne ikke længere gå rundt og lade som om, at jeg var noget andet, end jeg i virkeligheden er. Jeg faldt som et brag - og måtte indse, at hele min verden så ud på en anden måde, end jeg havde gået og troet. Jeg kunne ikke rumme det hele mere - og dagen var endelig kommet, hvor jeg kunne begynde at være mig.

Lavinen
Det hele startede med en indsigt i, at jeg er homoseksuel og har været det hele mit liv - uden jeg har 'vidst' det. Man kan stille spørgsmål ved, hvordan det kan lade sig gøre at være uvidende om det. Men jeg var så meget ude af mig selv, at jeg ikke anede, hvad der foregik indeni. Jeg glemte at mærke efter - måske vidste jeg i virkeligheden ikke, hvad det ville sige at mærke sig selv? Men jeg havde alligevel altid haft fornemmelsen af, at der var et eller andet galt. Jeg havde aldrig kunnet finde fodfæste i livet. Indsigten om min seksualitet var det, der startede lavinen - og vejen tilbage til dét at være mig. Jeg indså, at min indre verden var radikal anderledes fra min ydre verden.

Farvel til business og facader
Jeg sagde mit job op med et samtidigt farvel til den verden. Jeg skilte mig af med alle mine ting - og mit udseende og udstråling ændrede sig til det, jeg følte indeni. Jeg begyndte at bygge den Line op, som jeg i virkeligheden er. Den, det hele tiden har været meningen, jeg skulle være. Jeg var som født på ny. Jeg behøvede ikke længere gemme mig bag ved en hård og ufølsom facade - for jeg var i virkeligheden meget langt fra den karrierekvinde, jeg havde leget i flere år. Jeg var nu tilbage til at ligne den Line, jeg var, da jeg var 9 år. Før jeg begyndte at tænke for meget over, hvad andre mennesker tænker.

Den sande Line er ydmyg og sårbar og har ikke brug for at være nogen eller noget - og vil hjertens gerne hjælpe andre mennesker til et bedre liv.

Jeg håber, du altid vil følge din sandhed. Alt, der ikke tager udgangspunkt i hjertet, er en illusion. Velkommen til dét at være dig.

 

Kærlig hilsen,
Line 

 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Sandhed - stå ved dig selv og din sandhed. Læs mere