Vær din egen bedste ven

Fortæller du også dig selv, at det kan blive lidt bedre, at du ikke er helt god nok, at du er for fjollet, for stille, for højtrystet, for lille, for stor, for tyk, for tynd, for klog, for dum eller noget helt andet? 

Det kan være, du ikke vil indrømme det, eller ikke ved det, men langt de fleste mennesker jeg møder, har en meget negativ indre dialog - eller i hvert fald ikke en støttende dialog - og det betyder, at du ikke er særlig gode venner med dig selv. For selv om vi lever i vores eget selskab 24 timer i døgnet, så behandler vi sjældent os selv særlig godt.

Måden du kan teste dit venskab med dig selv på, er ved at blive bevidst om din indre dialog og hvor god du er til at være alene i dit eget selskab. Og for at tage det sidste først, så kan du ikke opbygge et særlig tæt venskab med en, som du sjældent ser og taler med. Men det kræver, at du er god til at lytte til dig selv, til at mærke, hvad du har brug for, hvad du har lyst til, hvor dine grænser går, for alt det ved du om dine nærmeste venner. Men måske ved du det ikke om dig selv?

Og så er der dialogen med dig selv, som du måske overhovedet ikke er klar over, at du har. Og hvis du ikke er opmærksom på, hvad du siger til dig selv, så er det det samme som at holde dig før ørerne, når dine nærmeste taler til dig. Hvis du lytter, så gætter jeg mig til, at du ikke taler til dig selv, som du gør til dine elskede. For som sagt: Langt de fleste af os taler sjældent særlig pænt til os selv, fordi vi - bevidst eller ubevidst - tror, at ved at presse os selv, bliver vi bedre, sødere, kærligere, nemmere at holde af, dygtigere og mere succesfulde, fordi vi simpelthen ikke er tilfredse med os selv, præcis som vi er lige nu.

Men er du først blevet bevidst om dit skrantende venskab med sig selv, så er det hårdt at leve sådan. Det bliver tungt og trist. For tænk lige over én ting: hvis du talte sådan til dine venner, som du taler til dig selv, så ville kun de mest hårdhudede være tilbage. Når du bliver din egen bedste ven, vil du opleve helt andre reaktioner fra din omverden. Dine relationer bliver bedre, du opnår bedre resultater i din hverdag og måske vigtigst af alt, du mærker mere glæde og positivitet.

 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Vær din egen bedste ven