Du er den vigtigste - for dig selv og dine nærmeste

Du er den vigtigste for dig. Du er den vigtigste for dine nærmeste.

Men for at du kan have overskud, tid, ro til at udfylde den rolle, så er du selv nødt til, at have næring, så du kan blive fyldt op, og være i balance med dig selv.

Du er nødt til, at prioritere det, som er vigtigt i dit liv, det som betyder noget for dig. Og nu ved jeg godt, at dine børn jo betyder alt... men vi har alle brug for tid til os selv. Tid til det, som er vigtigt.
Og det betyder ikke, at du skal vælge dine børn fra – tværtimod, så vil du have meget mere at give af hvis du selv er fyldt op med glæde, og er i balance.

Jeg har været der, hvor jeg glemte mig selv fuldstændig og faktisk ikke vidste hvem jeg selv var – og det værste af det hele – jeg stillede heller ikke spørgsmålstegn ved det....

For mine år i 30’erne kan jeg overhovedet ikke huske. Jeg har ingen følelser fra den tid. Jeg er tom. Det er som om, jeg ikke var her...

For i mine 30’ere arbejdede jeg som en sindsyg. Vi havde lige investeret i nye lokaler til vores forretning, som der nu skulle satses alt på at få banket op.

Jeg havde 2 små børn, jeg gik i gang med en 3 årig uddannelse som danseinstruktør, samtidig med at jeg underviste for fuld tryk om eftermiddagen og aftenen.

Dertil kom alt det andet, som lektierne og forberedelsen til uddannelsen, forberedelse til min undervisning om eftermiddagen og aftenen, børnenes lektier, fritidsbeskæftigelser, tøjvask, oprydning, madlavning, bagning, fødselsdage, skole arrangementer og børnehave arrangementer, forældremøder, skolehjemsamtaler, legekammerater, klassefester, forældreråd, rengøring, renovering af hus, renovering af forretning osv.osv.

Når jeg tænker tilbage på det i dag, så er følelsen virkelig, at jeg ikke levede, jeg var ikke tilstede.
Det er følelsen af, at de 10 år i 30’erne foregik udenfor min krop.

Jeg var en robot.

Alt kørte på autopiloten.

Og jeg fatter stadig ikke, hvordan jeg kunne holde til det.
......Men det kunne jeg heller ikke. Der kom en regning. 

Tre gange med stress og hospitalsindlæggelse, det sætter sine spor. Spor som idag betyder, at jeg hele tiden skal sørge for at skabe nogle pauser, hvor jeg kan fylde mig selv om med det der virkelig betyder noget i mit liv.

Men den store forskel er, at jeg i dag har en helt anden bevidsthed omkring det.

Måske kender du alt for godt det jeg har beskrevet. 

Måske er det, eller har det også været din hverdag. 

Alt for ofte har vi travlt med at hjælpe andre, hvilket jo ellers er en fantastisk kærlig tanke.
Og alt for travlt med, at få alle de praktiske ting til at gå op i en højere enhed i hverdagen.
Vi er ekstern reagerende.

Så vi glemmer os selv og har kun fokus på al det der ligger uden for vores egen krop.

Vi glemmer, at for at vi kan give noget til andre, skal vi selv være fyldt op af glæde, kærlighed, ro, af alt det som er vigtigt for os  – ellers risikerer vi jo bare at bytte roller – sådan at det er dig der skal have hjælp.

For vi kan ikke give til andre, hvis vi selv ligger på bunden.

Når jeg skriver at du skal være fyldt op, at du skal have næring, så mener jeg tid i din kalender, hvor du har fokus på dig, og kun dig. Hvor du har sat tid af til det som betyder noget for dig. Det kan være en gåtur i skoven, Yogatræning, det kan være en halv times Mindfulness meditation, en løbetur, en cafetur med en veninden, et kursus, et fordrag, en wellness behandling, at male, at strikke, at sy, en yogaferie – ja, hvad som helst, som gør dig glad, som betyder noget for dig, som giver næring til din krop, så du har noget at give af til andre.

Glem aldrig dig selv
Sørg for, at skabe mulighederne, så du kan fyldes og dermed give.
Der skal nemlig overskud til for, at du kan være noget for dine kære.

Eller bare slet og ret overskud TIL AT NYDE der hvor du er i dit liv lige nu...

Du er den vigtigste, så du bliver nødt til, at have fokus på dig selv.
Du er den vigtigste, så du bliver nødt til at sætte tid af til dig selv. 

Vi har alle sammen en grænser for hvor langt vi kan gå uden næring.
Ligesom den nybagte mor der giver næring til sit nyfødte barn, så skal vi alle have næring og fyldes op for at kunne give.

Det gælder om at du skal føle dig vigtig nok til, at du vil gøre noget godt for dig selv. (Det var præcist det jeg glemte)

Du er den vigtigste i dit liv.

Kærlighed og glæde 

Vibeke 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Du er den vigtigste - for dig selv og dine nærmeste. Læs mere