Diætist giver BS information

Jeg ville aldrig tage imod kost-råd fra en diætist der ikke har læst "The China study".

Desværre har jeg lige hørt en sand historier fra en kvinde med et alt for højt kolesteroltal på over 8. Hun bliver sat på en fedtfattig plantebaseret vegansk kost af en læge (heldig at møde en læge der ved noget om kost) og voila efter 3 måneder er tallet under 5, hun smider 12 kilo, og sin medicin. Meeeeen inden hospitalet slipper hende, skal hun forbi hospitalets diætist, så de kan være sikre på, at hun ikke havner med for højt kolesterol og overvægt igen.

Diætisten siger, at hun fra nu af skal spise kød igen for protein og fisk et par gange om ugen for omega 3 og mejeriprodukter for kalcium.

Hallo, altså den kost der gjorde hende rask vil være farlig for hende at spise resten af livet. Neeeeeeeeej, hvor er logikken her? Hvad gør vi, når veltroende borgere får BS rådgivning fra "sincere but sincerely wrong diætister"? 

Sand historier der minder mig om, hvor enormt VIGTIGT det er, at du er din egen læge. Din egen livstils-ekspert, din egen kostvejlder.

Kan du ikke overskue at læse den mest omfattende ernæringsundersøgelse nogensinde foretaget "The China study", så kan du starte med at gå på netflix og se filmen "Forks over knives" hvilket er en underholdende light "lige til at gå til" udgave af "The China study"

Når du har set den, så spørg dig selv:

 Virker det stadig logisk, at jeg skal have så meget protein, når cancer stiger direkte i proportion med, hvor meget animalsk protein man giver folk? Nej

Virker det logisk, at jeg skal have komælk for kalcium, når de lande i verden med størst forekomst af knogleskørhed, indtager flest mejeriprodukter? Nej

Virker det logisk, at jeg bliver fed af kartoler, ris og frugt, når man rent faktisk kan spise 25% flere kalorier end på en "normal" diæt? Nej

Virker det logisk, at en plantebaseret kost virker kolesterolnedsættende, da kolesterol dannes i leveren, og derfor kommer fra døde dyr?(de havde en lever engang) Ja!

Jeg er ikke længere i tvivl. Hvad med dig? Når jeg tænker på, hvor mange penge jeg har smidt efter proteinpulver og alt muligt crab der ikke har noget som helst med sund "whole" food at gøre. Sundhed er enkelt. Spis "Whole" foods som kartofler, frugt og grøntsager. Få ca 80% af dine kalorier fra kulhydrater, 10% fra fedt og 10% fra protein. Og du behøver ikke at tælle eller gøre det besværligt. Du rammer 80/10/10 hvis du spiser en plantebaseret fedtfattig kost. 

Og undersøg selv tingene inden du tager kostråd fra en diætis (eller mig for den sags skyld)

Her lidt fra seriøse studier

Forelæsning med Dr. Neal Barnard. 

http://www.youtube.com/watch?v=N9z_YbzXI3k

Dr. John McDougall

http://www.youtube.com/watch?v=3N3KDq3jvCE

 

 

 

 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Kost-råd fra en diætist. Læs om "The China study" og Dr. Neal Barnard, Dr. John McDougall