Reklamebureau og PR Bureau Levlykkeligt Live

Dette har betydning for danskernes livskvalitet

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold 

Du har helt sikkert hørt før, hvordan Danmark hører til blandt de lande i verden med den højeste grad af livskvalitet. Der er naturligvis mange forskellige parametre, der har betydning for, hvor høj en livskvalitet en befolkning har. Du kan læse mere om, hvad der har betydning for danskernes høje livskvalitet her i artiklen. 

Når forskere skal undersøge livskvaliteten i et pågældende land, kigger de blandt andet på landets ytringsfrihed. I Danmark har vi ret til at udtrykke os frit som danskere. Det vil sige, at vi både må sige højt og skrive ned, hvad vi tænker, og hvilke holdninger vi har. Ytringsfriheden er naturligvis ikke absolut, og der er nogle begrænsninger, men inden for lovens rammer har alle danske borgere mulighed for at udtrykke lige netop det, de gerne vil. 

Udover graden af ytringsfrihed vurderes livskvalitet også ud fra graden af forsamlingsfrihed. I Grundlovens paragraf 79 står det skrevet, at borgere har ret til at samle sig – så længe det er ubevæbnet. Det kræver ingen forudgående tilladelse, dog har politiet retten til at være til stede og overvære offentlige forsamlinger. Tilmed skal det nævnes, at såfremt forsamlingen anses som en potentiel fare for den offentlige fred, kan forsamlinger under åben himmel godt forbydes. 

Livskvalitet måles på den private ejendomsret og politiske rettigheder 

Graden af livskvalitet måles tilmed på den private ejendomsret. I Danmark er ejendomsretten som bekendt ukrænkelig. Det vil sige, at ingen dansker kan tilpligtes at afstå sin ejendom. Dette kan udelukkende ske mod fuldstændig erstatning eller ifølge lov. Dette står nedskrevet i Grundloven, og det er et træk, der er meget kendetegnende for Danmark.  

Danskernes høje grad af livskvalitet er også målt ud fra landets politiske rettigheder. I Danmark skal vi leve op til FN’s Konvention om Borgerlige og Politiske Rettigheder. I Artikel 1 i denne konvention står det skrevet, at alle har selvbestemmelsesret. Det omfatter blandt andet, at du selv frit kan bestemme din egen politiske indstilling. 

Antallet af borgere med mobilabonnement er tilmed vigtigt

Værd at bemærke i forhold til målingen af livskvalitet er også, at antallet af borgere med mobilabonnement og adgang til internet spiller en vigtig rolle. Stort set alle danskere har i dag mobiltelefoner med tilhørende mobilabonnement, og mobiltelefoni er derfor noget, der fylder meget i de fleste menneskers hverdag. Et abonnement til mobil er desuden hverken svært at få eller koster ret meget. 

Danmark hører til blandt de lande, der er længst fremme, når det kommer til mobildækning, og netop derfor har nærmest alle i dag en mobiltelefon og et mobilabonnement. 

Udover en mobiltelefon og et mobilabonnement viser en ny undersøgelse, at folk på landet er mest tilfredse med livet i Danmark. Ifølge denne undersøgelse mener 82 % af dem, der bor i landdistrikterne, at de har en høj livskvalitet. I København ligger dette tal til sammenligning på 74,7 %, mens det for alle danskere gælder, at 76,8 % mener, at de har en høj grad af livskvalitet. 

Det tyder derfor på, at mennesker boende på landet er mere tilfredse med deres tilværelse sammenlignet med bymennesker. Dette begrundes blandt andet med, at der er for meget stress og larm i storbyerne, mens der på landet hersker ro og fred. 

 

 

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Dette har betydning for danskernes livskvalitet