Reklamebureau og PR Bureau Levlykkeligt Live

Det siger din sovestilling om jeres parforhold

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold 

Når man sover, så går man helt i dvale og reagerer ikke intuitivt – eller hvad? Selv om man måske tror, at ens sovestilling er meget individuel, så fortæller et pars sovestilling faktisk en del om deres forhold ifølge eksperter.


Nærvær i drømmeland

Der er lavet utallige undersøgelser af søvn, som hidtil har været mest fokuseret på søvnens sundhed.

BT.dk skriver, at en britisk undersøgelse fra en sengefabrikant nu har undersøgt 2.000 britiske pars sovevaner, og det konkluderes, at der findes mange forskellige sovestillinger, hvoraf fem er kåret som de mest populære. Ud fra de fem mest populære sovestillinger har eksperter analyseret, hvordan de hver især viser aspekter af parrenes forhold. Læs med herunder og find ud af, hvilken soveposition, der passer på dig og din partner:

 

Ryg mod ryg adskilt – 27 procent

Undersøgelsen viser, at 27 procent af de undersøgte engelske par sover med ryggen mod hinanden med afstand imellem hinanden. Det vil typisk være, hvis man sover i hver sin side af sengen på egen hovedpude. Eksperten fortæller, at man ofte vil søge hen imod den eller dem, man godt kan lide med fronten først, ligesom vi drejer overkroppen hen mod folk, når vi taler med dem.

Hvis man er et par, som gør det modsatte og vender ryggen mod hinanden med tydelig afstand, så kan det tyde på manglende intimitet og nærhed. Dog kan det også være et tegn på, at hver partner ønsker eget ”space” og har behov for individuel plads i forholdet. Man behøver dog ikke nødvendigvis at tolke denne sovestilling som et dårligt tegn, for man sover bedst, når man er helt uforstyrret, og vi har alle brug for søvn.

 

Ryg mod ryg samlet – 23 procent

Lidt over en femtedel af englænderne i undersøgelsen sover med ryggen mod hinanden, og det skal ikke tolkes, som at partnerne vender ryggen til hinanden i overført betydning. Eksperten fortæller, at det giver tryghed at have nogen i ryggen, da det ligger i menneskets instinktive natur, at en blottet ryg giver en større risiko for angreb. Det betyder, at den af partnerne, der ligger tættest på vinduet eller døren, ofte vil være den, der har det største behov for denne sovestilling. Ryg mod ryg-sovestillingen kan også været et tegn på, at man har brug for intimitet og fysisk kontakt i forholdet, men samtidig også eget ”space”.

 

Skeen – 18 procent

Lige under en femtedel sover som to skeer, der ligger op ad hinanden i skuffen. Skeen betyder, at begge partnere ligger i samme stilling – på siden med benene bøjede – og helt tæt op ad hinanden. Det vil ofte være den største og mest dominerende af partnerne, der ligger bagest som ”den store ske”. Sover et par i denne stilling, er det et udtryk for, at der er en høj grad af intimitet og nærhed i forholdet. En ekstra bonus ved en sovestilling som skeen er, at kærlighedshormonet oxytocin frigives ved fysisk kontakt, og det bidrager til et øget velvære.

 

Kærlighedsknuden – 8 procent

Det kan lyde som en lidt ubekvem sovestilling, men lige under en tiendedel af de adspurgte 2.000 englændere sover filtret sammen som en knude. Eksperten fortæller, at denne stilling udtrykker den højeste grad af intimitet, hvor tryghed er gensidigt i forholdet. Modsat skeen hvor kun den ene part giver trygheden til den anden, så viser kærlighedsknuden, at her er tale om et forhold, hvor tryghed og intimitet skabes i fællesskab. Stillingen viser også, at dette par vil have et stort behov for nærhed og beskyttelse. Det kan være svært at få ordentlig søvn i denne stilling, men ofte er det især nyforelskede, der sover tæt omslynget, fordi den fysiske nærhed prioriteres.

 

Hovedpuden – 3 procent

Den femte-mest populære sovestilling kaldes for hovedpuden, hvor den ene part sover på siden og den anden på ryggen. Personen, der sover på siden, sover med hovedet på den anden parts bryst. Denne stilling fortæller, at den part, der bruger den anden som hovedpude, søger stor tryghed og beskyttelse hos sin partner.

 

Eksperten kommenterer dog også, at man mest bør se ovenstående som en underholdende information, for man kan sagtens have et godt parforhold og sove hver for sig om natten. Det handler mere om, hvad man foretager sig i hverdagen i de vågne timer sammen.

Sengen kan også have betydning for, hvor god søvnen bliver, for en god søvn er vigtig for, at man kan finde sig godt til rette – især når man har en dobbeltseng, for hver partner kan have individuelle behov, for eksempel med hensyn til sengens hårdhed og type af madras. Hvis du og din partner er i tvivl om, hvilken dobbeltseng I har brug for, så kan I med fordel læse denne dobbeltseng guide, der giver en lang række råd til hvad man bør overveje, når man køber ny dobbeltseng.

 

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Det siger din sovestilling om jeres parforhold