Det fortæller de ikke om i kirken

Det overrasker mig hvor ofte indholdet i biblen bliver misforstået af menneskene. Jeg er selv medlem af Folkekirken, men vil ikke betegne mig som værende Kristen troende, i hvert fald ikke i overensstemmelse med religiøse dogmer og forestillinger.

Sandheden er frit tilgængelig, hvis vi blot åbnede vores øjne og erkendte den. Lige så længe vi forfalder til at tro, lige så længe gemmer vi os selv væk i en illusorisk verden, som vi således selv skaber i vores tanker. Denne illusoriske verden består af alle vores meninger, forestillinger og holdninger. Dermed er grundlaget for konflikt skabt. Og dette vel og mærke enhver form for konflikt, store som små.

Lad os da indse, at enhver krig i virkeligheden blot er resultatet af at "jeg" mener at "du" skal mene noget andet end det du gør. Vi tror samtidigt, at den eneste måde at afslutte krig på, er ved at "vinde" over den anden, så den anden indser, at vedkommende skal tro det samme som os.

På denne måde er millioner og atter millioner af mennesker gennem historien faldet i krig og konflikt, udelukkende som en følge af overbevisninger.

Vi har ikke brug for overbevisninger, tro eller meninger. Vi har brug for erkendelser. Direkte og uforfalsket af vores egoer.

Når vi vågner op til vores egen sande natur, frigjort for vores ego, så vågner vi op til den erkendelse, at Edens have er lige der hvor vi opholder os. Det er ikke Gud som har sendt os ud af Edens have, det er mennesket selv. Hvorfor skulle Gud ville sende mennesket ud af Edens have?

Det tragiske eller komiske - vælg selv - er, at det er mennesker selv som giver Gud "skylden" for at have sendt os ud af Edens have. Intet kunne være mere forkert!

Hvad var det at Adam og Eva spiste af i Edens have? Det var forbuden frugt. Hvad er forbuden frugt? Naturligvis en metafor for menneskets grådighed.

Hvad er det du bruger dine meninger, holdninger og overbevisninger til? Til at forsvare din grådighed. Hvem skal du forsvare den overfor? Andre mennesker og dig selv. Dermed opstår konflikt. Ydre og indre konflikt.

Indse at det er dine meninger, holdninger og overbevisninger som står imellem dig og din lykke, imellem alle mennesker og deres lykke, og Edens have vil åbenbare sig for dig, lige nu og lige her.

Men det fortæller de ikke om i kirken.

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Det vi mangler er en definition på Gud, som alle kan blive enige om. Alle de dyre dogmer om næstekærlighed og et liv i fromhed, er jo essensen af alle religioner. Der hvor kæden springer af, er når vi skal blive enige om hvem denne udefinerbare Gud er. Under et interview med Tøger Seidenfaden blev vi enige om en definition på Gud der holder. Gud er sandheden bag virkelighedens forvirrende overflade. Den sandhed finder vi aldrig, for hvad skulle vi dog gøre med vort intellekt, hvis det hele bare var forståeligt. Det ville være lidt kedeligt. Se hele interviewet med Tøger Seidenfaden på http://www.etiskfagbog.dk/toger.php
Kære Otto, Tak for din kommentar. Hvorfor behøver vi en definition af Gud? Hvorfor skal alting reduceres til koncepter og begreber? Hvorfor ikke blot erkende gud? Er Gud i virkeligheden ikke et rigtigt dårligt ord, til at beskrive hvad (bemærk, jeg siger ikke hvem) vi taler om? Ville Skaberen ikke være et bedre ord? Ville det ikke være bedre, at erkende Skaberen, som "den" der har skabt alt? På den måde, så er Skaberen overalt, også i mig, og fællesskabet med Skaberen, sætter mig øjeblikkelig i direkte fællesskab med alle andre mennesker - også dig. (Og i øvrigt også i fællesskab med alt andet i universet) Kan du have en aldeles fantastisk og fremragende dag! Med de venligste hilsner HCA
Gud i dig og gud i mig du i gud og jeg i gud Gud i skabelse, skabelsen er i gud dette er måske essensen af GUD så der er slet ingen adskildelse fra GUD. Vi behøver måske slet ikke nogle nye navne? Kærligst Merete
Det fortæller de ikke om i kirken