Reklamebureau og PR Bureau Levlykkeligt Live

Derfor kan en kiropraktor være det rigtige for dig

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Kiropraktor og kiropraktisk behandling er et meget omdiskuteret og ofte misforstået emne. Det er nemlig mere end bare ”knække leddene”. Mange taler om det, taler både for og imod i alle mulige sammenhænge, men hvad er det helt reelt? Hvad er fakta? Hvad gør en kiropraktor? Og hvornår bør man vælge en kiropraktor frem for andre behandlingsformer? Få svarene i denne korte guide til kiropraktisk behandling.

Hvad er en kiropraktor?

Et godt sted at starte er at stille det simple spørgsmål, hvad er en kiropraktor og hvad er kiropraktisk behandling? Som sagt er dette mere end bare ”knække led”. Begreberne dækker over et bredt felt og mange behandlingsmetoder hører under kiropraktisk behandling. Et fælles træk er dog, at kiropraktisk behandling ofte har et holistisk fokus, altså betragtes kroppen, og dermed behandlingen, som en helhed. 

Det er desuden bevægelsesapparaturet der er i fokus på en kiropraktisk klinik. Dette fokus er desuden særligt gældende leddene. Det er herfra ideen om kiropraktor som en der ”knækker leddene” ofte kommer fra. Fokusset på leddene er dog ikke det eneste en kiropraktor har, og desuden er fokusset reelt set på leddene og deres relation til muskler, knogler, nerver og så videre.

Kiropraktoren som person er en person der typisk har læst klinisk biomekanik, en uddannelse der blander videnskabelig faglighed og praktisk træning. Kiropraktorer er ikke nogen du typisk kan henvises til fra egen læge, men der kan ofte gives offentligt tilskud til behandling. Desuden er alle kiropraktorer underlagt Sundhedslovens regler om god praksis.

Hvad gør en kiropraktor?

Men hvad gør en kiropraktor så? Eller sagt på en anden måde, hvad indebærer kiropraktisk behandling typisk? Ordet ”typisk” er centralt. Som tidligere nævnt er der en række behandlingsformer- og metoder der bruges i en kiropraktisk behandling. En kiropraktisk behandling er altså meget varierende. Desuden tager den ofte udgangspunkt i individet og de individuelle problemer man nu engang måtte have.

Af disse grunde er der mange teknikker der kan komme i brug i kiropraktisk behandling. Alligevel er der ofte to der er særligt centrale: tilpasning af led, de famøse ”knæk”, og massage til afslapning af muskler. Disse udføres ofte i kombination med hinanden, og kombination med en række andre behandlingsformer- og metoder. Igen kommer det ofte an på individet.

Målet for kiropraktisk behandling er også meget individuelt og strækker sig ofte udover klassisk helbredelse af sygdomme. Disse mål kan være mange ting: smidiggørelse, øget velvære i kroppen, smertelindring og så videre. Alt i alt kan mange af disse mål koges ned til en samlende ting, der ofte er målet for kiropraktisk behandling: en generelt forbedret livskvalitet. Hvordan denne opnås, kommer igen ofte an på individet der behandles.

Hvornår skal jeg vælge en kiropraktor?

Afslutningsvis skal vi se lidt på, hvorfor du måske kunne være interesseret i at kontakt en kiropraktor. Der er mange grunde til at gå til kiropraktor, og det er svært at gennemgå alle i en guide som denne, men vi vil kort nævne et par overordnede ting der er værd at overveje. 

Ting der kan være grund til en kiropraktisk behandling, kan ofte inddeles i to kategorier: pådraget skade eller kroniske smerter. Alle ting kan selvfølgelig ikke så klart opdeles i det ene eller det andet, men begge kategorier kan ofte løses af en kiropraktor.

Har du haft dårlig erfaring med en anden behandlingsform, for eksempel besøg hos en fysioterapeut, kan en kiropraktisk behandling være et godt alternativ, der muligvis kan give bedre resultater. Dette gælder særligt hvis du søger en mere holistisk og individuel behandling. Er du i tvivl kan du selvfølgelig altid kontakte en kiropraktor, og høre deres mening om sagen.

Relaterede artikler efter områdeDerfor kan en kiropraktor være det rigtige for dig