Den store kærlighed, kan blive din. Sådan gør du…….

Ønsker du at opleve den helt store kærlighed og tror du at det ikke kan ske? Så tager du fejl. For den største kærlighed du kan opleve er tilstede i dig, allerede.

At føle sig elsket er, for de fleste, den største lykkefølelse i livet og mange tror at de for at kunne opleve kærligheden enten skal have en partner eller børn hvor de kan ”spejle” og få gengældt deres følelser for at få oplevelsen af at være elsket og derved give livet værdi. Men kærligheden har mange ansigter og kommer i mange former, både udefra og indefra. 

Den største kærlighed du dog kan opleve, er den du har til dig selv……ganske enkelt!

Når du elsker dig selv….sådan hele vejen igennem, med alle de gode og dårlige sider du har, så vil du være i stand til at møde andre mennesker med større kærlighed og rummelighed og dermed også blive bedre til at elske dem og livet, nøjagtig som det er.

Kærligheden til dig selv, skal ikke forveksles med egoisme eller selvoptagethed, for det handler det slet ikke om. Men om at møde sig selv med mildhed, forståelse og tilgivelse. Vi gør hele tiden vores bedste og har alle fejl og mangler, så få øje på dine gode sider og ”dyrk” dem. 

Men hvordan bliver du bedre til at elske dig selv?

Mange er super gode til at have fokus på deres negativ sider og fylde tankerne med selvbebrejdelse. De har lang sværere ved at få øje på deres egne positive egenskaber. Ved hjælp af en simpel meditationsøvelse, kan du opdage dine positive egenskaber, sætte fokus på disse og dermed øge din selvkærlighed og dit selvværd.

Meditationsøvelsen hedder ”Hvem er jeg?”

-Find et roligt sted og enten læg dig godt tilrette eller sæt dig, i en afslappet behagelig stilling.

-Luk øjnene, mærk din krop og slap af.

-Tag 3 dybe vejrtrækning, helt ned i maven, imens du lader din bevidsthed synke ind i dig selv.

-Så starter du med at spørge ”Hvem er jeg?”……..nu vil dit sind begynde at ”svare”. Du skal bare lade tankerne komme og uanset hvad der kommer møder du det uden at være dømmende.

-Når der så er kommet nogle ”beskeder” om hvem du er og der måske opstår en lille pause, så siger du ”tak” og spørger igen ”hvem er jeg?”

-Du fortsætter øvelsen lige så længe at du får ”beskeder”

Personer med lavt selvværd, vil måske opleve at mange at de første ”beskeder” kan være negative eller nedgørende. Opleves dette så fortsæt øvelsen og sig ”tak”. Efterhånden som meditationen skrider frem, vil de positive selvopfattelser også få plads. Når dette sker, så mærk hvor dejlige og styrkende de føles og hvor ”rigtige” de er, for du er så meget mere end de umiddelbare negative tanker om dig selv. Meditationen her giver plads til at du kan finde de positive og støttende tanker om dig selv frem.

De næste gange du så udfører meditationen, vil de positive, støttende ”hvem er jeg?” -overbevisninger, dukke hurtigere op og løfte dit voksende selvværd. Husk øvelse gør mester.

Så held og lykke med at finde den store kærlighed i det nye år!

Godt Nytår

Kærlig hilsen bloggerne,

Heidie og Heidi

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Kærlighed til dig og øget selvværd er vejen til et lykkeligere liv. Læs mere