Den nye tids træthed - holder os tilbage

Vi er godt på vej ud af en vinter hvor de fleste har været mere trætte end normalt. Vores overskud har været sat på en prøve. Flere har spurgt sig selv; er det mon mig der har været noget galt med?

Med stor optimisme glæder vi os til sommeren og bedre tider med mere energi og overskud. Energien er dog stadig ikke på det højeste trods det at vi har haft godt vejr i en længere periode. Tvivl, træthed og irrationelle depressive følelser blander sig - i selv de bedste begivenheder i vores liv. Det er nu ikke os der er noget galt med – men derimod måden vi tænker på, handler på, og forventer det umulige af os selv. Netop dét holder energien tilbage og forhindrer at miraklerne sker.

Mange ændringer er sket for os, som individer og som globalt samfund – det er ikke gratis. Energetisk set. Finanskrisen; det ændrede vejrsystem; naturkatastrofer; globale terrortrusler m.m. Også nye finansielle strukturer er blevet en reel faktor. Kina ejer mere end 65% af den amerikanske kapital reserve. Og når en naturkatastrofe rammer et land på den anden side af kloden, som vi måske slet ikke hører om i vores dagligdag, kan en produktion af mikroprocessorer til computere og mobiltelefoner være ødelagte. Med ét opstår en mangel der bremser tilgangen af værktøjer som vi er afhængige af i vores hverdag. At gennemgå så mange forandringer er ikke gratis.

Lad os her forsøge at se disse ændringer i en anden optik, som for nogle  kan forekomme alternativ. Der er nemlig sket en ændring i den måde vi skaber vores energi på; den måde vi skaffer ny indsigt; den måde vi kreerer nye muligheder, nye veje.
 
Forandring med mening:
Jeg og mange andre oplever at et energiskifte er ved at ske på tværs af kloden fra et energetisk perspektiv. Fra andre forskellige positioner bliver der også peget på at noget nyt er på vej. Film og forudsigelser sviger i luften i denne tid. Her følger et par eksempler:

Fra det helt esoteriske hjørne; så skulle Maya Indianerne have forudsagt et sådan energiskifte for over 4000 år siden. Læg dertil vestlige dommedagsprofeter som proklamerer at jordens undergang i 2012; katastrofer uden historisk sidestykke vil ramme jorden og menneskene.

Så er der filmen ”2012” som handler om nogle forskere der opdager at jorden snart vil gå under. Klodens ledere lægger i al hemmelighed planer for at redde sig selv først og fremmest. Men familiefar Jackson som er på ferie med sine to børn opdager tilfældigvis “sandheden” om den nært forestående undergang. Inden han får set sig om, er den hyggelige ferie ændret til en kamp mod elementerne og selviske samfundsspidser.

Og så er der Astrologien ikke at forglemme. Astrologer har i de seneste år talt om en særlig konstellation af planeter - ’the Cardinal Cross’ – som er en placering af planeter på stjernehimlen der ikke har stået sådan i over 2011 år. En kendt amerikansk astrolog, David Pond, mener at denne konstellation bærer en energi med sig af revolution som skubber til det ubevidste i os alle, hæver vores intuitive kapacitet og gør os mere bevidste om ’right or wrong’; at kunne se forskellen mellem hvad vi gør og hvad vi ønsker - om disse så er ubevidste eller bevidste.

Vi vælger ikke selv lige nu – vi må bare vælge hvordan vi vælger at følge med.

Vores intuitive kapacitet:
Det der så er vigtigt for os mennesker, er at vi gør os selv bevidste om en forøget intuitive kapacitet - og ikke mindst hvordan vi bruger den. Det er også meget vigtigt at gøre sig bevidst om vi kun lader os styre af vores mavefornemmelse eller slipper kontrollen, slipper intuitionen fri. Samtidig er det vigtigt at vi formår at bruge den intuitive evne i samspil med vores erfaring, vores faglige viden samt inspiration fra andre dele af verden så vi ikke lever med skyklapper på; at det vi gør er det bedste, at vi har ret og de andre tager fejl osv… Hvis vi ser til Einstein har han en klar mening:

"The intuitive mind is a sacred gift and the rational mind is a faithful servant. We have created a society that honors the servant and has forgotten the gift.”
-    Albert Einstein

Bare fordi vi som samfund har glemt denne ‘gave’ bør vi ikke negligere den. Det er gennem intuitionen og den tilgang den giver til kreativitet og nytænkning, at medmenneskeligheden og hjertet kommer med i beslutningerne – det betyder ikke at vi skal tjene mindre - men derimod måden vi gør det på skal mere end nogensinde gøres med mening.

Vi kan også stadig se tv, men vælge at se hvad der giver værdi. Vi skal til at adskille hvad der er vigtigt og hvad der giver værdi. Vi kan stoppe med at beklage os og begynde med at finde en løsning. Trætheden, eller stressen, som jeg vil kalde den, kommer som virkning af en ubalance mellem hvad vi ønsker os og hvad vi rent faktisk gør i vores liv – privat såvel som erhvervsmæssigt.

Som videnskabeligt bevist stiger energifrekvensen. Dette kan sammenlignes med at vi står på et løbebånd og efter skærmen løber vi 10 kilometer i timen, men bag linierne er der nogen der har skruet farten op til 16 kilometer i timen. Derfor er vi trætte hvis vi ikke sparer på vores energi andre steder. At energifrekvensen stiger, gør også at vi gradvist bliver mere bevidste om og mærker behov for mere balance – vi føler en intuitiv fornemmelse af at noget ikke er som det bør være. Som vi har levet de sidste mange årtier, knoklet for finansiel tryghed og velvære, en eksplosiv stigning af information vi synes er vigtig uden at tænke over værdien, bruger mindre tid derhjemme med familien og dem vi elsker, og lægger tiden i noget der i bund og grund ligger langt fra vores hjerte. Bruger vi intuitionen rigtigt vil den blive vores ledetråd i hvad der er rigtigt for os, hvad der giver os mere energi. Hvis vi tør lytte til den…

Intuition hjerte og mening
Vi skal have hjertet med i alt hvad vi laver og dem der arbejder med det de elsker , skal lære at prioritere tiden rigtigt. Har vi haft for meget fokus på økonomi i forbindelse med finanskrisen, i stedet for hvad der er vigtigt og at gøre mere af det vi elsker? Selvfølgelig er de fleste trætte og udbrændte med pres på alle kanter. Energien presser os til at være intuitive. Truslerne og katastroferne får os til at aktivere hjertet og begynde at stille spørgsmålstegn med meningen i vores liv. Men stadigvæk tænker vi på næsten samme måde, handler næsten som vi altid har gjort, så selvfølgelig føler vi at noget er galt… men, som sagt, det er ikke os det er galt med men måden vi handler på og hvad vi forventer af os selv.

Selv mennesker der mediterer eller bruger andre lignende redskaber til balance og overskud i deres daglige praksis, kan også føle sig rastløse og kan ikke fastholde koncentrationen. Også her er det vigtigt at man lytter til sig, har man har brug for nye metoder, nye mantras, nye tidsintervaller eller stillinger – eller er der bare brug for en god lur.

Revolution med hjerte, energi og mening
Lad os nu tro på at vi er født i en tid hvor mirakler sker og skabes fordi vi gør en forskel – en revolution med hjerte, energi og mening. Det er tid til at slippe tøjlerne til mavefornemmelsen, slappe af og lytte til hjertet: Det får intuitionen til at åbne sig, give os nye ideer, nye måder at handle på, nye måder at leve livet på. Da kommer energien tilbage. Vi begynder at se og mærke lyset, og vi vil bevæge os afslappede og glade ind i sommeren hvor alt kan ske.

Derfor mener jeg hverken at vi eller jorden går under. Mennesker vil stadig have en plads på jorden efter år 2013. Jeg mener dog at vi skal tage fælles ansvar og hjælpe hinanden med at finde nye og mere vedvarende veje. Og netop arbejdet med os selv er så vigtig; for at vi ikke hver især bliver vores egen ”samfundsspids” og går vores egen traditionelle vej som vi udtænkte år tilbage uden at tilpasse os til fremtiden, vores hjertes stemme og ønske. Det er tid til forandring – og denne gang forandring med mening. Ser vi på dette er det allerede påbegyndt… 

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer

Ja, at slippe den kontrol vi alligevel ikke har og flyde med strømmen, er noget vi alle kunne have gavn af. Tak for dine kloge ord. Kh. Lykke

Den nye tids træthed - holder os tilbage. Læs hvorfor