Den hemmelige hobby

Engang havde jeg en hemmelig hobby. Den gik ud på at bruge en masse tid på at gætte, hvad andre tænkte om mig. Jeg kunne bruge timer på at vurdere, konkludere og analysere, hvad de andre muligvis og højst sandsynligt, tænkte om mig. Jeg brugte meget tid på det, fordi jeg ikke kendte sandheden om hvad de syntes. Jeg ville nemlig ikke spørge og derfor måtte jeg jo gætte! Og det er ikke sådan lige at gætte sig til, hvad andre tænker...

Min hemmelige hobby kunne lyde sådan her; inde i mit hoved:

"Gad vide om han/hun/de, synes jeg er for tyk, kedelig, stille, for meget, forkert, dum, smart, doven ect."

Nogle dage gættede jeg på, at de andre syntes jeg var sær, anderledes og besværlig. Andre dage gættede jeg på de syntes jeg var sød, klog og rar - men blev så alligevel i tvivl igen....

Denne hobby var noget besværlig at have. Fordi den var hemmelig, skulle jeg tilmed, bruge energi på at skjule min hobby for andre. Ingen måtte opdage min usikkerhed, ingen måtte opdage at jeg, der altid havde styr på det hele, ikke stolede på mig selv. Det var et svaghedstegn at have denne hobby!

I dag ved jeg, at jeg ikke har været alene med min hemmelige hobby. Stort set alle jeg kender personligt, samt mennesker jeg møder gennem mit arbejde - ja, de kender alle denne hobby. Om de så er dygtige sportsfolk, succesrige forretningsindehavere, ledere, iværksættere, husmødre, studerende, kendisser, politikere - ja, så kender de ALLE til denne hobby; at bekymre sig om hvad de andre tænker. Endda selv de meget kloge, meget smukke og meget kærlige mennesker, kan have denne tvivl - denne hobby.

Så hvis du nu sidder og tænker, at den hobby, har jeg da også, så husk lige:

1. du er ikke alene - alle har i større eller mindre grad en bekymring om hvad andre synes om dem. Menneskets største frygt er, ikke at blive accepteret, værdsat og elsket.

2. hvad de andre synes om dig, betyder måske noget i nogle situationer - men det der betyder mest er hvad du syntes om dig selv.

3. ingen er perfekte og fejlfrie hele tiden og altid - så gør dig selv en tjeneste; stop jagten på det perfekte.

4. hvis du bekymre dig om hvad andre forventer af dig - så start med at undersøge hvad du forventer af dig selv - og se om det ikke er på tide at justere disse forventninger?

5. du er okay - uafhængig af hvad du kan, hvilken stilling du har, hvilken bil du køre, hvad tøj du går I og hvordan du ser ud - du er skøn, bare fordi du er dig.

6. Find dig en ny hobby!!

Når alt kommer til alt, handler det faktisk slet ikke så meget om de andre, men mere om hvad du tænker, om det de andre måske kunne tænke. Men måske er de andre mere optaget af at tænke lige som dig, på hvad du synes om dem? Måske har dine kollegaer, din mor, din veninde, din mand/hustru, også denne hemmelige hobby?

Så nu er det jeg vil bede dig om, at gå med mig på en mission - lad os gå sammen om at skabe en ny hemmelig hobby...

Lad os sammen sprede glæde, kærlighed og humor - lad os dele ud af anerkendelse og ros til alle mennesker omkring os - selv din nabo og kassedamen nede i Føtex, smil til dem der ser sure ud, le med dig selv og ikke af dig selv, når du bliver usikker, dans lidt mere, kys og kram dem du holder af og dem du ikke kender :) - og husk dig selv på; at du er et vidunderligt og unikt menneske.

Af Christina Greve, www.vision8.dk

 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
tak Christina, SKØN blog :-) Jeg holder meget af din humor og visdom,
Signe __________________________

Signe Saxe Jessen, cand.mag.
Professionel Konfliktmægler, kognitiv coach og mindfulness træner.
www.goderelationer.dk

Medstifter af Levlykkeligt

Tak Signe - det gør mig rigtig glad at høre :-)
Jeiii, den er jeg med på. Tak, for dine dejlige ord :) Mange hilsner og et kram fra ... Lisbeth.B
Den hemmelige hobby