Den frie vilje og balance

Det spændende og det dejlige ved livet er den kendsgerning, at vi alle har vores frie vilje. Det svære er så: "Hvordan takler vi den frie vilje, vi har?" Vi er alle tilbøjelige til at tænke, at de meninger vi har, er de helt rigtige og at de indsigter, vi har, også er de helt rigtige. Mange af os har meget vanskeligt ved at finde ud af at lytte til andres meninger og handle på andres synspunkter. Helt mørkt ser det imidlertid ikke ud. Vi lever i et demokrati og der lærer vi alle at lytte til andre - eller gør vi?

Når det kommer til vores nærmeste familie, er det ofte, det er sværest. Vennerne kan det være svært at lytte til og kollegaerne på arbejdspladsen lige så. Fordi vi ikke er gode lyttere og fordi vi ofte handler egoistisk, skaber vi ikke optimale nære relationer.

Vi har vores frie vilje, den bruger vi, men ofte bruger vi den ikke på den mest hensigtsmæssige måde. Mange gange bruger vi desværre den frie vilje til at skabe ufred med i stedet for fred. Her ligger et kim begravet og det kan gøre det vanskeligt for os at vokse som mennesker på bedste måde. Hvis det allerdybeste ønske i vort sind handlede om at skabe fred i alle medmenneskelige relationer, så ville vi bruge den frie vilje mere optimalt, til gavn for alt.

Den energi, der gør, at vi skaber ufred i stedet for at skabe fred, er en af de største ubalancer, vi har i vort liv, men vi kan bede om vejledning til at blive bedre til at takle denne frie viljes energi og vi kan bevist arbejde med tankens kraft for at styre i retning af fred og forsning istedet for ufred.

Det handler om altid at stille vor frie vilje i kærlighedens tjeneste hver eneste dag - også når vi møder modstand på vore synspunkter. At sejre er ikke at få ret men at vinde freden og roen i alle vore relationer.

 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Den frie vilje og balance