Reklamebureau og PR Bureau Levlykkeligt Live

De mest almindelige gener i overgangsalderen – hvad kan du selv gøre

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold 

Overgangsalderen er for kvindens vedkommende den fase i hendes liv, hvor hendes menstruation ophører. Det sker som følge af dalende produktion af østrogen. Den dalende produktion af det kvindelige kønshormon kan desværre føre rigtig mange gener med sig.

Overgangsalderen kan på mange måder være en hård fase, idet man kan komme til at kæmpe med helt nye udfordringer. Der er heldigvis mulighed for at forberede sig på den svære tid ved at sætte sig ind i hvilke gener, der er de mest udbredte, og hvordan man kan holde dem på afstand.  

Vaginal tørhed

Vaginal tørhed hører til blandt de mest udbredte og ubehagelige gener i overgangsalderen. Næsten alle – omkring 9 ud af 10 – kvinder oplever dette mindst én gang i deres liv. Ergo er det ikke noget, man skal være flov over, da næsten alle kvinder har døjet med det på et tidspunkt - i enten højere eller mindre grad. Dermed ikke sagt, at man ikke skal forsøge at finde en løsning på problemet.

Vaginal tørhed opstår som regel som følge af mangelfuld østrogenproduktion og / eller hormonelle forstyrrelser. Den nedsatte fugtighed i skeden fører typisk til kløe, smerter, irritation og andre gener i underlivet. Ved hormonelle forstyrrelser og mangelfuld østrogenproduktion reduceres skedens indhold af hyaluronsyre.

Hyaluronsyre produceres naturligt i kroppen, og findes også i et medicinsk middel i form af vagitorier. Døjer du med det omtalte problem, kan du prøve at afhjælpe generne med naturlige produkter uden parfume, parabener og hormoner.

Vil du vide mere om emnet, så læs mere om hvad hyaluronsyre er her.

Vægtstigning

Det er en kendsgerning, at rigtig mange kvinder tager på i overgangsalderen. Det sker som en naturlig konsekvens af, at forbrændingen falder, og man derfor er mere tilbøjelig til at stige i vægt. Her oplever mange også, at fedtet i stigende grad sætter sig på maven og taljen i stedet for at sætte sig på lår og hofter.

Løsningen på denne gene er at spise endnu sundere og dyrke mere motion, end man plejer. Spiser du sundt og dyrker hyppig motion, så skal du som udgangspunkt ikke frygte en større vægtøgning. Man kan sagtens se godt ud som 50-årig, hvis man bare passer godt på sin krop.

Søvnløshed

Søvnløshed er også en meget almindelig – men også en rigtig ubehagelig – udfordring for mange kvinder i overgangsalderen.

I takt med at østrogenet forsvinder, vil man opleve, at ens søvnmønster også ændrer sig. I overgangsalderen er det ikke unormalt, at man har sværere ved at falde i søvn og sover lettere, end man plejer.

Der findes mange måder at behandle søvnløshed på. Det kan gøres med både medicinsk behandling og terapi, som sagtens kan kombineres. Du bør kontakte din læge, hvis du døjer med søvnløshed i svær grad.

 

 

Relaterede artikler efter områdeDe mest almindelige gener i overgangsalderen – hvad kan du selv gøre