Damebladene er verdens største leverandør af parforholdsmyter - af Tim Ray

Noget af det sjoveste (eller mest tragiske, alt afhængig af, hvordan man ser på det) jeg ved er at læse damebladenes mange artikler og gode råd om parforhold. For de fleste af dem er baseret på bunkevis af myter om parforhold som slet ikke har noget med virkeligheden at gøre. Læs for eksempel følgende ubetalelige artikel fra damebladet Woman om parforhold med stor aldersforskel (http://www.woman.dk/article/20582). Hver gang der står noget i parentes er det mig der gør opmærksom på at det som lige er blevet skrevet er baseret på en vrangforestilling om parforhold og relationer som ikke har noget med virkeligheden at gøre. Her er artiklen:

___ 
 
Gravrøver kontra kuvøseguf
Woman gi'r dig gode råd til parforhold med stor aldersforskel. Af Signe Lønholdt

Lev i nuet, men tænk på fremtiden (er det sandt? Fører det virkelig til lykke at tænke på fremtiden, som blot er en tanke der ikke har noget med virkeligheden at gøre?)

Mange kærestepar, med stor aldersforskel lever i nuet og tænker ikke over, hvordan det vil gå i fremtiden (er det sandt? Jeg har endnu ikke mødt et menneske der ikke tænker over, hvordan det vil gå i fremtiden!). Måske er det skræmmende at tænke ti år frem. Den ene part i forholdet vil på et tidspunkt blive gammel mens den anden stadig vil være relativt ung. På den anden side får aldersforskellen mindre betydning efterhånden som man bliver ældre - en kvinde på 20 år og en mand på 35 år vil måske have mindre tilfælles end en kvinde på 50 år og en mand på 65 (er det sandt?).

Da ens personlighed ændrer sig meget, når man er i 20 og 30 års alderen (er det sandt? min oplevelse er at de tanker og overbevisninger der udgør ens personlighed bliver cementeret i de første barneår og siden hen ikke ændrer sig synderligt, medmindre man lærer at stille spørgsmål til sine tanker), kan det være, at du en dag kikker på din engang så store kærlighed og opdager, at I er vokset fra hinanden. Derfor er det specielt vigtigt for jer med stor aldersforskel, at I taler med hinanden om de forandringer, som du oplever og at I hele tiden er opdaterede på, hvad der foregår på hvert jeres plan (hvorfor er det mere vigtigt end for par, hvor der ikke er så stor aldersforskel? Er det sandt at der er forskel på folk med forskellig alder?).

De 30, 40 og 50 årige er meget mere aktive og i meget bedre form end samme aldersgruppe var for bare 10 år siden, og et par år her og der betyder meget mindre rent psykisk (her modsiger skribenten sig selv. Hun har lige sagt at et par år her og der betyder meget rent psykisk). I dagens Danmark betyder det måske ikke så meget, at der er stor aldersforskel (er det sandt? Hvorfor har du så skrevet en artikel om parforhold med stor aldersforskel?), men mere om man kan få et forhold til at fungere. Det vigtigste er sådan set, at I har noget tilfælles, for hvis du vil i byen og han spille golf, vil I sandsynligvis glide langt væk fra hinanden med tiden (er det sandt? Kan man ikke have et godt parforhold, selv om man har forskellige interesser? Kan man kun have et godt parforhold, hvis man er fælles om alt eller mange ting? Og er der noget i vejen med at man glider fra hinanden med tiden? Er et parforhold kun en succes og har værdi, hvis det varer længe eller til døden os skiller? Er et længevarende, ulykkeligt forhold bedre end et kortvarigt, lykkeligt forhold?). Selvfølgeligt er det vigtigt at have hver jeres interesser (er det sandt?), og at I hver især har venner på jeres egen alder eller med samme interesser (er det sandt? Hvorfor er det vigtigt at have venner på sin egen alder? Har det da ikke lige så stor værdi at have en ven som ikke er på sin egen alder? Hvad har alder med venskab - eller noget som helst at gøre? Folk der har forskellig alder er forskellige - er det sandt?) , men sørg for at I har et eller andet tilfælles - om ikke andet, så jeres forhold.

For ikke så længe siden, kom det frem at den knap så purunge Helena Christensen havde sat neglene i den 10 år yngre Josh Hartnett (er det sandt? Var det hende der kontaktede ham eller omvendt? Var det hende der jagtede ham eller var det ham der jagtede hende?), og de er ikke det eneste par i Hollywood med stor aldersforskel. Faktisk er der nærmest gået sport i at finde en kæreste, der er enten meget ældre eller yngre end en selv (er det sandt?), og måske er du en af dem der er med på moden (er det sandt? Hvis du er i et parforhold, hvor der er stor aldersforskel, er du det så fordi du gerne vil være med på moden?). Her kommer i hvert fald et par gode råd til dig, der er til enten sugardaddies eller toyboys.

Hvis der er mere end fem års forskel på dig og din kæreste, kan I placeres i den kendte firkantede kasse, der er mærket: "Parforhold med stor aldersforskel."

Måske synes du at mændene på din egen alder er for barnlige og stadig render rundt og pjatter - så vil du meget hellere have en mere erfaren og alvorlig mand. Eller du oplever at mændene på din alder er alt for alvorlige og går for højt op i karrieren. De glemmer at lege og være impulsive, og derfor vil du meget hellere have en mand, der er yngre og mere fri.

Men vær sikker på, hvad dit motiv er, for at starte forholdet (hvordan kan man det? Hvordan kan man blive bevidst om hvad sine motiver er - og hvis det er så vigtigt, hvorfor står der så ikke noget om det i denne artikel?) - er det fordi du vil være mor for ham, eller er han den faderfigur du altid har savnet? Er han et ungt trofæ eller en økonomisk stabil støtte? Hvis du vælger ham af de forkerte grunde (er det da "forkerte" grunde at vælge en partner fordi man er tiltrukket af hans/hendes fysiske ydre eller hans/hendes penge? Hvad er så den "rigtige" grund?), kan forholdet have svære kår, for bøtten kan lige pludselig vende rundt - han har ikke længere brug for en mor eller den store formue forsvinder.

Resten af familien
Det kan godt være at reaktionen fra jeres venner og familie ikke er just positiv, når du første gang står foran dem og skal fortælle om dit nye fund, der er 10 år yngre eller ældre end dig selv.
Hvis han er ældre, så forstår de måske ikke, hvad det lige er du ser i ham, og hvis han er yngre, så vil de vædde på at han forlader dig, når du bliver ældre. Det er jo altså bare fordi, at de vil dig det bedste, så lyt til, hvad de siger (hvorfor? Er det sandt at det som dine venner og familie siger er sandt? Har dine venner og familie da lært at skelne mellem virkeligheden og deres tanker?) og måske siger de noget klogt, som du kan bruge, og hvis ikke kan du lade deres ord fise ud af det andet øre, og bare være glad for, at du har fundet manden i dit liv.

Under alle omstændigheder er venner vigtige at have (det er vigtigt for min lykke at have venner - er det sandt?), så selv om de måske ikke tager nyheden så pænt i første omgang, så forsøg at få dem til at forstå (jeg kan få mine venner til at forstå andet end det de forstår - er det sandt?), at dig og din nye kæreste har det rigtig godt sammen på trods af aldersforskellen. Det kan nemlig være meget svært for dig og din udkårne at finde venner, der er i samme situation som jer, og det er altid rart at have nogen man kan diskutere liv og kærlighed med, så hvorfor ikke holde godt fast i de gamle venner?

___

Det er pragtfuldt hvad! Komik på højeste plan!

Hvis det er her landets kvinder får deres viden om parforhold, er der så noget at sige til at de fleste kvinder i større eller mindre grad føler sig forvirrede, frustrerede og ulykkelige når det gælder parforhold (og det hvad enten de er single, elskerinde, kæreste, gift, skilt eller hvad de nu er)? Og hvis deres mandlige partnere så også køber disse myter, er der så noget at sige til at vores parforhold er en kæmpe slagmark af ulykkelighed, forvirring, vrede, jalousi, usikkerhed, stress, forventningspres og præstationsangst?

Kom igen kære dameblade!

Kh Tim Ray

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer

hihihi... sylespids eksegese du laver dér. Tja, men dameblade kan undertiden være de bedste mandeblade. Fx kan spørgsmål til "brevkasserne" ofte være en kilde til åbenbaring: virkelighed eller forestillinger? Under alle omstændigheder føles en forestilling virkelig for den der tror på den. Anyway. Skal sent glemme denne her: en kvinde (rigtigt gættet: sidst i trediverne: dit ynglingssegment;-) skriver til panelet i Alf & Damerne (frit fabuleret efter hukommelsen): "Jeg har en dejlig mand som gør alt for mig i det daglige (hun beskriver ham som en Holger K. Nielsen type), uden jeg beder ham om det. Jeg har oplært ham seksuelt, da han var meget uerfaren da vi mødtes. Nu er der sket det, at han på det seneste ofte har en arbejdskollega med hjem i vores hus. Arbejdskollegaen er meget brovtende, usympatisk, sjofel. Jeg kan faktisk ikke fordrage ham. Men i mine drømme om natten oplever jeg gentagne gange at han tager mig seksuelt! Jeg vågner med et sæt, og er meget ophidset. Hvordan kan det være, når jeg nu ikke kan lide ham, og har sådan en dejlig mand?"
Heey, what does that tell you?
Jens

__________________________

Jens Estrup
cand.mag. i Filosofi & Retorik
Stifter af Levlykkeligt Portalen & Wise On Life

Ha ha… god pointe du har der… mandebladene er om muligt endnu mere håbløse end damebladene! Her er manden reduceret til en højest besynderlig skabning, hvis eneste interesserer her i livet er damer, bryster, sex, fodbold og biler (dermed ikke være sagt at jeg ikke til tider holder af både damer, bryster, sex, fodbold og biler – men er det virkelig alt som en mand er?!)

Og tak for den gode historie fra Alf & Damerne… Hmm, den er god Sherlock… Hvis både hendes mand og hans kollega og hendes drømme er refleksioner af hendes eget indre… hvad siger det så om hende… ?

Stay funky
Tim

Apropos alders forskeller: Der findes faktisk regler for hvor aldersgrænsen går: Man tager sin alder og deler den med to, og lægger 7 år til. Det betyder at jeg som er 35 kan finde sammen med en på 24½ (35/2+7).
Henrik

Puha, så kan jeg se at to af mine ekser kraftigt har overtrådt aldersgrænsen ved at være kæreste med mig!

Kære Tim
"den som ikke lærer af erfaringen, gentager den"(Nietzche)
Men som du ved, er det jo aldrig for sent at sadle om ;-) Men kære venner, det med forskellen i alder er relativt: den mørke sides kuglerammeudregning er sikkert fin for jeres alder. (Indrøm det nu: Det hele handler jo om at KVINDEN skal være seksuelt interessant dvs. ung). Regnestykket passer derfor ikke hvis man er 70: så skal afstanden mellem tallene kraftig forøges.... men så har man(den) også chancen for at blive mål for den offentlige stening. Warning: Inden I drømmer jer hen i jeres otiums velsignelser, så kan I vist stadig nå at være med i afstemningen:
http://ekstrabladet.dk/flash/dkkendte/article195100.ece
Er det jer to om 40 år?;-)
Dejligt med lidt humor her i sommervarmen
Frk. Fortuna

__________________________

Frk. Fortuna

Hej Fortuna
Afstanden mellem tallene er naturligvis eksanerene, så som 70 årig kan man stadig hygge sig med en (35 + 7) 42 årig....

Sød musik i mine ører, så er der håb også for mig for en second debute. Nogle siger jo også at man skal kunne ride en gammel hest før man kan ride en pony ;-)
Frk. Fortuna
PS: hvem stemte du på i konkurrencen?

__________________________

Frk. Fortuna

Jeg har altid haft en forkærlighed for ældre kvinder (de er som regel bare så meget sjovere end de der håbløst alvorlige kvinder under 37).. Hvis jeg bliver ved med at have det sådan (jeg er lige fyldt 36) så kan det faktisk godt være at min næste kæreste bliver i 70erne. Er jeg så det modsatte af en ”gammel gris” – en ”ung gris” ;-)

Huhej my my my... det kører! Tja, Tim du må være the one & only; undtagelsen der bekræfter reglen, so to speak. En klar cadeau for Ældresagen, hip hip...

Keep'em commin'

Jens

__________________________

Jens Estrup
cand.mag. i Filosofi & Retorik
Stifter af Levlykkeligt Portalen & Wise On Life

Udfordringen ved det er så bare at de fleste ældre kvinder jeg møder, uanset hvor meget jeg lægger an på dem, per automatik ikke i deres vildeste fantasier kunne forestille sig at en mand der er så meget yngre end dem kunne være interesseret i dem... Ak ja, det er hårdt at være ung og lækker...

Kære Tim, Et dejligt, glimt-i-øjet, tiltrængt og (forhåbentligt) stof-til-eftertanke indlæg. Det kan ikke gøres tydeligere eller mere simpelt. Mens jeg læste det, måtte jeg for et øjeblik krumme mine tæer i klip-klapperne og noterede mig et lille sug i maven! Jeg var i et forhold med en mand, der var 11 år ældre end mig i 13 år. (jeg ved ikke helt, hvordan det er ift. matematikken nævnt i en tidligere kommentar). Jeg har hørt og læst alle! de samme gode råd og ikke på noget tidspunkt stoppede jeg op og stillede spørgsmålstegn ved dem. Jeg ville have ædt den artikel råt for 5 år siden. Og det er så her jeg spreder tæerne igen, tager en dyb indånding og smiler for og ad mig selv. Pyhhh, jeg er kommet videre. Jeg kan faktisk leve mit liv uden hjælp, råd og vink fra diverse dameblade af varierende kvalitet. De virker simpelthen ikke. I hvert fald ikke i min virkelighed. Jeg ved ikke, om jeg er til yngre, jævnaldrende eller ældre mænd. Min erfaring med en ældre mand er jo gjort. Men hvem er jeg, hvis jeg skal generelisere ud fra det? Tænk, hvis jeg gik glip af en helt fantastisk mand i slut-40`erne, fordi jeg holdt fast i en overbevisning om, at et forhold til en mand ældre end jeg selv aldrig kan lade sig gøre, fordi det er gået galt den ene gang. Been there, tried it, done it. Never again! Alder som parameter for om et forhold vil fungere eller ej er ret snævert. Ja, vi har alle vores grunde (sikkert både gode og dårlige)til, hvorfor vi foretrækker det ene frem for det andet. Kunsten eller øvelsen må vel være (i mine øjne) at være klar på med mig selv, hvorfor jeg tror det ene er bedre for mig end det andet. Kærlige sommerhilsner Lenette

Og tænk bare… hvis damebladene er så forvirrede over et emne som parforhold med stor aldersforskel… tænk så bare på, hvor forvirrede de må være over alle de andre emner de skriver om såsom mænd og kvinder, ægteskab og skilsmisse, sex, kærlighed, lykke…! Måske vi skulle begynde at stille spørgsmål til myten: ”Bare fordi noget står i et dameblad er det automatisk sandt”! Knus, Tim

Hej, Rigtig godt indlæg især da jeg selv er i situationen. Min erfaring er, at det er vigtigt at acceptere aldersforskellen, der er stor forskel og det er det der også er herligt. Jeg har selv et forhold til en ung dreng på 18 (jeg er 37 år ældre, så kan du jo regne min alder ud) der startede sidste nytår. Det startede selvfølgelig som et rent seksuelt forhold men er nu mere. Hans mor og omgangskreds kender til vort forhold ligesom min gør det. Savner kvinder i samme situation at snakke med, er der nogen her? Kisser.
Kvinder føler sig forvirrede, frustrerede, ulykkelige i parforhold. Tim Ray på Levlykkeligt.dk