Jeg BURDE være lykkelig!

"Jeg burde være lykkelig", siger du til mig. Og du fortsætter: "jeg har et godt job", eller "jeg har en dejlig kone" eller "mit hus er betalt og jeg burde kunne slappe helt af".

Det som jeg især lægger mærke til er ordet BURDE. Jeg bliver nysgerrig efter at vide hvordan du egentlig HAR det. Og hvad du mon egentlig har LYST til i dit liv?

Måske synes du det er svært at svare på hvordan du har det. For slet ikke at tale om at sige noget om, hvad du har lyst til?

Du vil ikke være egoistisk

Når jeg spørger: "Hvad har du lyst til i dit liv?" "Hvad gør dig glad?" er det for nogle mennesker rigtig svært at svare. At interessere sig for hvad man selv har lyst til opleves som egoistisk - og man giver derfor ikke sig selv lov til at gå i den retning. For selvfølgelig vil man ikke være egoistisk.

Det skylder du de andre

Men du skylder faktisk de mennesker, der er omkring dig, at passe lidt bedre på dig selv. For hvis du bliver god til at mærke hvad du har lyst til og brug for - og formulerer det respektfuldt - bliver det nemmere for de andre. De får en mere glad udgave af dig - et menneske, der trives. Så du skylder egentligt dine børn, din mand, din kone, din mor, din søster, din gode ven at finde ud af, hvad der er vigtigt for dig.

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Lykkelig - burde jeg være. Læs mere