Bryllup og Begravelse uden for Folkekirken

Bryllup i kirke eller ej?

Bryllup i kirke eller ej - ceremonien tilhører brudeparret

Vidst du at der var dobbelt så mange borgerlige vielser som kirkelige vielser i 2019.

Kirkeministeriet har netop offentliggjort tallene fra 2019 og det viser sig, at 32 % benytter kirken, mens 62 % bliver borgerligt gift. Resten bliver gift i udlandet.

Medlemstallet i folkekirken er ca. 75 % på landsplan og ca. 52 % i Storkøbenhavn. 

Derfor er det tankevækkende, at mindre end halvdelen af folkekirkens medlemmer bruger kirken, når det gælder deres eget bryllup. Der er ikke rigtig nogen studier, der viser, hvorfor det forholder sig sådan. Et faktum er selvfølgelig, at netop de unge forlader kirken i større antal end andre befolkningsgrupper og det er som regel er dem, der gifter sig. 

Hos Livsceremonier oplever vi, at mange unge par vælger en at tilrettelægge en personlig ceremoni, når de skal giftes. Vores bud er, at det er moderne mennesker, der selv vil forme deres udtryk, uanset baggrund. 

Derfor ønsker de en helt personlig ceremoni, som vi hjælper dem med at forme og udføre, så det bliver lige som de have det i forhold til sang, musik, symbolhandlinger og ritualer. Vi har ingen dogmer eller regler, men mener at, ceremonien tilhører brudeparret. Den lever vi efter og hjælper brudeparret med at forløse.

Det gælder både etnisk danske og par med blandet baggrund. Det er lige spændende hver gang vi møder et par, der gerne vil have en bryllupsceremoni, hvordan den kommer til at se ud. Det er den helt personlige og kreative opgave, vi som ceremoniledere er med til hver gang og som er en stor glæde og ære, at være med til at finde ud af og sidenhen udføre på en dejlig lørdag til sommer. Vi glæder os allerede. 

Ane Christensen og Flemming Madsen. 

Livsceremonier

 

__________________________

Ane Christensen, Bryllup og Begravelse uden for Folkekirken
Læs mere her: https://www.livsceremonier.dk

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Bryllup i kirke eller ej? Læs mere