Lad os skabe en brokfri tilværelse

Lad os skabe en brokfri tilværelse

Tre gange i denne uge har min dejlige søster ringet til mig og brokket sig over stort og småt. En af dagene brokkede hun sig over en kvinde i Gucci-outfit, der havde givet hende fingeren pga. en uoverensstemmelse med parkering. En anden dag var det hende mand, der var dum og umulig. Det fik mig til at tænke på; hvor meget brokker vi os i på en uge? Vi brokker os i vrede, vi brokker os over andres adfærd, udseende, det de gør og det de ikke gør. Vi brokker os over finanskrisen og boligmarkedet. Vi brokker os over os selv, til os selv og til dem der gider lytte. Vi brokker os over det vi skal, det vi ikke skal og det vi ikke kan nå. Vi brokker os over vores partner, vores chef og vores nabo. 

Tænk engang, vi har endda et fenomen der hedder hyggebrok! Vi samles om kaffen på den lækre cafe, sammen med veninden eller vi samler os ved kaffemaskinen på jobbet - nu skal vi rigtig hygge; værsgo at brokke dig. Jeg ser mig selv som et ret positivt menneske, men jeg har til min skræk opdaget, at jeg selv har en tendens til hyggebrok. Jeg har haft fokus på at boykotte brok i en uges tid og det skræmmer mig faktisk, hvor naturligt det ligger til mig, at brokke mig - det har jeg aldrig tænkt over før...hhmm.

Måske har du lyst til at give dig selv udfordringen; at skabe en brokfri tilværelse - hvad siger du til det? Slut med megabrok, hyggebrok, vredebrok, fjollebrok, pessimistbrok, humorbrok ect.

Eller prøv i hvert fald dette lille eksperiment; At lade være med at brokke dig i en hel uge. Hvis du griber dig selv i at brokke dig, så begynd forfra. Øvelsen virker måske nem, men du vil højst sandsynligt blive overrasket over, hvor stor en del af vores kultur brokkeri er blevet.

(har jeg lige brokket mig over brok?? Sorry...)

Brokfri hilsner

Christina

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Lad os skabe en brokfri tilværelse