Bor du i "Burdistan"?

Har du hørt om Club ”Burdistan”?

Club Burdistan er en helt speciel lounge som Djævlen har reserveret for ekstra ulykkelige VIP medlemmer af parforholdshelvede. Adgangskravene for at blive medlem er sådan set ret enkle: For at være VIP medlem af Club Burdistan skal man lide af en næsten kronisk tro på myten om at man ”burde” og ”ikke burde” gøre og sige visse ting når man er i et parforhold. Og eftersom virkeligheden stort set aldrig lever op til disse VIP medlemmers forventninger og ideer om hvordan deres partner og deres parforhold ”burde” og ”ikke burde” være, er disse medlemmer for evigt sikret en plads i parforholdshelvede – og ikke mindst, i Club Burdistan – hvor de og de andre ”burdister” kan jamre og klage og rive sig i håret over at deres partner og deres parforhold er så langt væk fra det som de synes det ”burde” være.

Og Club Burdistan er i sandhed en vaskeægte afdeling af parforholdshelvede. For her er skiftevis brændende varmt (når medlemmerne bliver frustrerede og rasende på deres partnere) og helvedes koldt (når de går over i den anden grøft og møder deres partner med isnende kulde, tavshed og spydige, sarkastiske bemærkninger). Indretningen i Club Burdistan er også helt i top: I et hjørne af VIP klubben ligger der bunkevis af smadrede tallerkener og kopper til dem der har brug for at afreagere en ekstra gang over deres umulige partner. Og til de helt ekstreme VIP æresmedlemmer er der det blodrøde voldshjørne, fyldt med dukker som man kan banke sønder og sammen. Og selvfølgelig er der også den vildeste bar med alt hvad hjertet kan begære af alkohol og andre rusmidler til dem der endnu engang vil forsøge at drukne deres sorger, deres smerte og deres vrede.

Et andet vigtig adgangskrav for at blive medlem af parforholdshelvedes VIP Club Burdistan er at man slet ikke kan kende forskel på ”jeg vil”, ”jeg er nødt til” og ”jeg burde”, men i stedet blander dem fuldstændig sammen. Ingen af Club Burdistans medlemmer forstår at ”jeg vil” er et fuldstændig frit valg der som regel medfører et ”jeg er nødt til”. For eksempel: Hvis ”jeg vil” tjene 30.000 kroner om måneden og dermed have penge til huslejen og en biftur om måneden, er ”jeg nødt til” at gøre et eller andet til gengæld - såsom at gå på arbejde hver dag fra 9 til 5. Men det er ikke noget ”jeg burde”. ”Jeg burde” ikke have penge til min husleje og en biftur. ”Jeg burde” ikke tjene 30.000 kroner om måneden. Det er der ikke nogen lov der siger at jeg skal. Ej heller ”burde jeg” gå på arbejde hver dag fra 9 til 5. Det er der heller ikke nogen lov der siger at jeg skal. Det er noget jeg vælger at gøre fordi ”jeg vil” have 30.000 kroner om måneden og penge til min husleje og en biftur.

Det samme gælder mit parforhold. ”Jeg burde” ikke gå med til min kærestes familie-tamtam her i weekenden. Men hvis min kæreste siger til mig at forudsætningen for at hun vil være kæreste med mig er at jeg går med til hendes familie-tamtam, så må jeg gøre op med mig selv hvad ”jeg vil” og om jeg er villig til at betale prisen for det. Hvis ”jeg vil” have hende som kæreste er ”jeg nødt til” at gå med til hendes familiesammenkomst. Så enkelt er det. Noget for noget. Men det er ikke noget som ”jeg burde” gøre (selv om min kæreste eller jeg selv måske tror på at det ”burde” man gøre, hvis man er et ordentligt og redeligt menneske, hvis man virkelig elsker hinanden, og så videre).

Men denne realistiske måde at anskue livet og sit parforhold på er alle VIP medlemmerne i Club Burdistan mere eller mindre blottet for. Det virker næsten som om at deres indre ”mythbusting” antenner er fuldstændig smadrede. De kan slet ikke se forskel på virkeligheden og deres vilkårlige tanker om hvad man ”burde” og ”ikke burde” gøre i et parforhold. De tror på deres tanker og overbevisninger med samme ildhu som ekstreme fundamentalister. Og enhver der formaster sig til at stille spørgsmål til disse ”burdister” og deres overbevisninger bliver truet med at ryge lige lukt i parforholdshelvede.

Men selvfølgelig er det ikke sådan.

De eneste der ryger lige lukt i parforholdshelvede og derfra videre til Club Burdistan (og som rent faktisk næsten bor der permanent) er ”burdisterne” selv.

Lige nu åbner Club Burdistan for et helt nyt hold VIP medlemmer. Kender du nogen oplagte kandidater til VIP medlemskab? Eller er du det måske selv?

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Bor du i "Burdistan"?