Millionær - er ikke en tilfældighed

Jeg besluttede mig for at finde ud af, hvordan det kan være at nogle mennesker bliver millionærer og milliardærer, mens andre aldrig kommer over fattigmås- eller middelklasse-løn. Jeg ville knække ”pengekoden”, fordi det slog mig, at jeg selv og mange med-danskere holdt os til en bare-det-lige-løber-rundt ”husholdningøkonomi” i stedet for at tænke, og dermed vækste stort. 


Det slog mig, at det måtte være vores tankegang mere end vores ydelser, der skulle justeres. Verden har jo brug for præcis det Danmark kan tilbyde: kvalitet, service, design, innovation, balance, social og miljømæssig bevidsthed. Spørgsmålet måtte derfor være, hvordan spinder vi guld på disse produkter, så vi kan blive en rig rollemodel, også selvom vi konkurrerer med giganter som Indien og Kina.

Jeg drog til USA i lære hos praktikerne, som har erfaring med at skabe formuer, miste dem igen og skabe nye. Jeg deltog i diverse kurser om penge og interviewede mennesker som var blevet økonomisk frie.

På baggrund af disse studier, skrev jeg sammen med min kollega Christine Eilvig bogen, Millionøsemetoden. Bogens primære budskab lyder måske banalt, men er alligevel en solid bundlinje til forskel fra normaltankegangen. Hvad millionærerne og milliardærerne lærte os var nemlig: du bliver kun ligeså rig, som du føler dig: om du er en virksomhed eller individ.

Med andre ord: hvis du begynder at føle dig ”fattig” og agere ud fra af angst for pengemangel, ja så eskalerer du den negative spiral: du holder dig selv tilbage, går i overlevelsesgear og blokerer for kreativiteten. Dette er en dårlig strategi, for det er jo lige præcis din evne til innovation, der skal aktiveres for at kunne vende problemer til trædesten og løsninger, som kan sælges.

For at skabe millionøsemagi, skal du altså begynde med at skifte dit middelklassesoftware ud med en millionøses mindset. Du skal føle dig rig. Først og fremmest handler det om at luge ud i sine overbevisninger og handle efter det, der styrker mere, end begrænser. Dette kan du godt gøre i det små, også selvom du ikke har mange penge. Jeg kan huske den næsten ærbødige fornemmelse af at begynde at købe økologisk i stedet for standardvarer. Woow, hvor jeg følte mig rig, når jeg betalte dobbelt så meget for en øko-agurk. Jeg husker også, hvor euforisk jeg blev af at skifte billige impulskøb ud med få, velvalgte kvalitetsvarer.

Jeg erfarede hurtigt, at når man tør investere i sig selv ved at føle sig rig, og handle derefter, så får man tilmed større ideer. Pludselig tænkte jeg i at bidrage til mange i stedet for de få. Christine og jeg drog igen ud i verden, denne gang for at indhente de bedste systemer til salg, markedsføring og produktion - uden slid. Resultatet serverede vi i vores unikke Business Millionøse Blueprint, som gav bonus både for os selv og vores kursister. I dag bader jeg dagligt i millionøse magi.

Det mest magiske er at have sluppet bekymring omkring penge. Penge er langtfra alt, og vi ved alle, at de største glæder er gratis: kærlighed, sex, indre fred, børn, hundehvalpe og solnedgange. Men de fleste der har prøvet at føle at de mangler penge ved også hvor meget energi økonomiske bekymringer stjæler. Jeg føler derfor at det er dybt meningsfyldt at beskæftige sig med at sprede millionøse magi. Jo flere der har, jo større overskud. For jo mere man har, jo mere kan man give. Jeg har aldrig bidraget så meget til fællesskabet  i form af skat, moms og velgørenhed. Hvilken fryd at kunne være til større nytte for almenvellet, og samtidig opleve stigende nydelsesfryd og frihed.

Når jeg kan, kan du også. Penge er psykologi, og jeg tror på, at mange flere i fremtiden kan og vil forvandle dette før så betændte område til magi. Det, der kræves er ”blot”, at du tør træde ud af begrænsningernes middelklassehi(eraki).

Kirsten Stendevad er forfatter, foredragsholder og kursusleder med virksomheden pureevolution.net, der bl.a. driver Millionøseskolen.

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Kære Kirsten Det du siger og skriver lyder som balsam for sjælen. Du har meget ret i, at mangel på penge og en manglende evne til at betale regninger kan være ret opslidende og energien bliver brugt til alt andet end at skabe det liv man ønsker for sigselv og for sine kære. Der skal en bevidstheds ændring til, før at vi begynder at acceptere, at det er ok at have penge, masse af penge. Som du siger, det er da en god fornemmelse, at være med til at betale mere i skat. En omvendt tankegang, da det, at betale skat har næsten været et bandeord. Hvis vi tænker os godt om, så er de penge der betales i skat er faktisk med til at opbygge vores samfund. Er med til, at vores børn kan få adgang til en uddannelse, at vores syge kan få adgang til hospitaler, at vores unge mennesker kan få adgang til mere viden o.s.v. så alt i alt, ja det er jo dejligt at svømme i overflod, både for ens selv og for alle andre omkring en. Jo mere vi får, jo mere har vi at give af. Nu kan vi give både kærlighed og måske økonomisk støtte til dem der måtte have brug for det. :=)
Kære Kirsten Det er DET vi vil. Det er et genialt konsept. Millionær på alle hylder. Jo merer vi giver på alle fronter, jo merer får vi igen.Det er alle menneskers børnelærdom. Men det syntes som om det kun er en remse vi har lært udenad, alt for få mennesker praktiserer det. Her kommer Miljønøseskolen os til undsætning, tak for den. Mange miljønøsetanker med ønkset om at det spreder sig med raske skridt over det ganske land. Danmark og danskernen vil KUN blive opgraderet med metoden.
Millionær - er ikke en tilfældighed. Læs hvorfor