Psykoterapeut MPF - Thomas Bøttern

Tankemylder - STOP tankemylder

Blog forfatter

Har du tankemylder?

Få hjælp til at slippe af med de negative tanker

Den indre dialog er en del af vores tankeliv, og det er helt normalt, at vi på den måde er i kontakt med os selv om livet, hverdagen og helt almindelige opgaver og gøremål, samt de personer der udgør vores nære relationer og alle de tilfældige mennesker vi møder i løbet af en dag.

Vi har alle sammen en indre dialog med os selv. Igennem den indre dialog foregår en masse overvejelser, planlægning, spekulationer, bebrejdelser, refleksioner, vurderinger og så videre. Forskning viser at vi i gennemsnit har omkring 60.000 selvstændige tanker i løbet af et døgn, og selv om vi ikke er lige opmærksom på alle disse tanker, så vil de påvirke os i en eller anden grad, og både på godt og ondt.

Somme tider forløber dialogen på en god og sund måde, det vil sige, at du for eksempel ender med at få planlagt aftensmaden, efter at du grundigt har overvejet hvad du har lyst til at spise, hvad du har i køleskabet, om du gider gå ud og handle, og om det er i dag eller i morgen, at det er veganerdag og meget mere. Tankerne står i kø, og dialogen vil ingen tage, men du har styr på dialogen, du kan bremse den, og du kan korrigere, aflede og afbryde. I hvert fald på en god dag.

Nogen gange tager tankerne overhånd, de begynder, at køre rundt i en negativ loop, og kværner derudad: “hvorfor skal jeg altid lave aftensmad? Jeg ofrer mig alt for meget til fordel for de andre, og hvad får jeg igen? Jeg er alt for god af mig …” og den nedslidende dialog vil ingen ende tage. Når din indre dialog løber løbsk og forvandles til et tankemylder, så er vigtigt, at du tager dig selv alvorligt.

Tankemylder kan også være drevet af din indre kritiker, som konstant er på nakken af dig, og som hele tiden fortæller dig, at du ikke dur til noget, at du ikke kan finde ud af noget, at du ser forkert ud, at ingen kan lide dig … det er en hård og smertefuld dialog, som ikke gør noget godt for dig.

Vedvarende tankemylder er opslidende, det nedbryder din livskvalitet og dit selvværd, og i værste fald kan det føre til angst, tristhed og depression.

Er du fanget i et vedvarende loop af tankemylder fyldt med selvbebrejdelser, bekymringer, spekulationer og andre negative tanker? Så gør noget ved det nu! Igennem samtaleterapi kan du konfrontere dine negative tanker og slippe af med dit tankemylder.

Psykoterapeut MPF - Klinik på Frederiksberg og i Faxe.

www.thomasboettern.dk

__________________________

Psykoterapeut MPF
Familieterapeut
Psykologi, PD

Thomas Bøttern
Roskildevej 46 - 2000 Frederiksberg
Ny Strandvej 10 - 4640 Faxe
Tlf. 42 72 88 41
www.thomasboettern.dk

Relaterede artikler efter område


Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter
Har du tankemylder? Slip af med de negative tanker