Tjek de unger ud

Vores smukke børn har ikke lukket ned for kærligheden til sig selv eller for deres følelser, derfor kan de mærke os, hvilket gør dem til de klogeste healere. Når vi fødes, føler vi os som 100% perfekte unikke individer, vi mærker, er helt åbne og modtagelige for følelser. Indtil vi får nogle slag over fingrene og begynder at lukke ned for os selv og i stedet arbejder ihærdigt på at være som andre.

Børn er ikke bange for at græde så snotten løber, sidde nøgen på gulvet og fremvise alle dellerne, hoppe vildt og eksalteret rundt i bar glæde, eller græde vildt og inderlig foran andre. De er autentiske og elsker sig selv, som de er på godt og ondt. Derfor er vores børn vores største læremestre, de hjælper os til at åbne op for vores hengemte følelser og baggage.

Har du nogensinde set en lalleglad person, og tænkt skulle-hun-ikke-liiige-tage-og-styre-sig-lidt??!!? Eller følt ubehag hvis en kollega sad og græd. Mange har regler og grænser for gråd, glæde, vrede, sjov, kærlighed osv.

Børn spejler os, fordi det gør ondt på dem, når de mærker deres forældre har konflikter, har det skidt indeni, så de må græde eller rase det ud. Hvordan kan de mærke det? Nøjagtig som du fornemmer, når du kommer ind i et rum om stemningen er god eller dårlig.

Når mine drenge giver den gas med et mindre flatterende spejl af mine, fordi de føler det, jeg føler, og selvom jeg oveni købet ved de spejler mig, kan jeg blive trigget og skælde ud, men så tager jeg en time-out, og tjekker hvad det handler om hos mig. Jeg er så rørt og taknemmelig over, hvordan de modigt orker vise mig min bagage gang på gang med chancen for, at de får skæld ud.

For hver gang jeg får healet min gamle baggage, bliver jeg mere autentisk. De lærer mig at give slip for gråden, når jeg er ked af det, i stedet for at gøre mig hård, de lærer mig at sige fra i stedet for at få mine grænser overskredet. Det betyder, at jeg ikke bliver trigget så ofte, men er mere rummelig også overfor andre mennesker og det giver en ro, lettelse og glæde, der er helt ubeskrivelig. Jeg kan elske og tilgive både mig selv og andre uden den store besvær, og det er et smukt sted at være.

Den dag jeg forstod, at det ikke handler om børnene, men at det handler om mig var en kæmpe lettelse. Jeg behøver ikke knokle i forsøget på at lave mine børn om, styre dem, manipulere, skælde ud – det hjælper heller ikke. Det kan til gengæld knække dem, så de lukker ned for den smukke gave vi alle er født med, kærligheden til os selv og andre, og for vores følelser som er vores gps her i livet.

Børn er små healere, der viser os lige, hvor vi er, og vi kan lære så meget af dem, hvis vi giver dem og os selv lov.

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Børn viser os lige hvor vi er. Læs mere