At udfordre sig selv

At udfordre sig selv er at vokse, at udvikle sig og at blive den bedste udgave af sig selv. Og hvis der ingen udfordring er – ja, så er der stilstand. Men livet er heldigvis fuldt af udfordringer, og jeg har ofte spurgt mig selv, om udfordringer altid skal overvindes, eller om de nogle gange blot kan gemmes væk og ikke behøver at blive fulgt op af handling. En gang imellem kan man jo blot have lyst til at krybe op under et vattæppe og ikke tage den forestående udfordring op, men i stedet glemme at den er der og ikke møde den.

Og det er også helt ok en gang imellem.

Men hvis alle vores udfordringer bliver håndteret ved at krybe op under tæppet, tænde for fjerneren og hive Marabou’en frem, ja så er det, at det kan begynde at volde problemer. For når udfordringer ikke bliver mødt, vokser de sig større og større. Omvendt: Når de bliver mødt og overvundet, forsvinder de og efterlader dig med en følelse af at have lært endnu mere om livet og med kræfter til at gå fremtiden i møde med endnu mere styrke og endnu flere ressourcer.

Når jeg tænker tilbage på mit liv, har jeg mange eksempler på, at jeg, når jeg har stået foran en udfordring, har haft allermest lyst til at krybe ind i min hule og gemme mig. Før min første coachingsession tænkte jeg: “Er jeg nu god nok som coach?”. Før mit første foredrag tænkte jeg: ”Har jeg nu noget at sige?” Før jeg havde slået mig fast som coach i USA, da jeg ikke vidste noget som helst om noget, tænkte jeg ofte: ”Hvad laver jeg her? Kan jeg mon klare det?”

Men når tingene først skete, og jeg var midt i det, så gik det hele jo alligevel. Og på forunderlig vis vidste jeg, hvad der skulle til, og hvad der skulle gøres. Og bagefter – og det var det allerbedste - når udfordringen var overvundet, så var jeg kommet igennem det hele med en ny indre værktøjskasse, som jeg kunne hive frem, når jeg senere fik brug for den. Og det gav mig ressourcer, jeg aldrig havde fået, hvis jeg ikke netop havde gået igennem udfordringerne.

Mange tror, at jo mere vi bare udvikler os, jo færre udfordringer oplever vi. Men min erfaring er, at jo mere vi udvikler os, og jo mere vi opnår af det, vi ønsker, jo større bliver vores udfordringer. For jo bedre vi bliver til at håndtere de udfordringer, der kommer, jo flere kommer der.
Så tag frygten ud af udfordringerne og se dem som en gave, noget du ser frem til. Noget som du ved, du lærer af og kan bruge resten af dit liv. Og husk, at langt den største del af udfordringerne ligger i tankerne. Alt det du tænker, før du går i gang med udfordringen, vejer væsentligt mere end det, der ligger i selve udfordringen.

Kærlig hilsen,
Sofia 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
At udfordre sig selv. Læs med på Levlykkeligt.dk