Den tilpassede del af dig - at blive den, du er

Har du tilpasset dig til at være nogen eller noget, der egentlig ikke er dig?

Det tilpassede væsen

Uanset hvem du er, og uanset hvor du er fra, så træder du ind i denne verden med evnen til at tilpasse dig. Måske bliver evnen faktisk aktiveret i netop det øjeblik, du bliver født. Din evne til at tilpasse dig er her for at hjælpe dig til at være menneske, til at fungere blandt andre og til at skabe et liv her på Jorden. Det sørgelige er blot, at det, der er her for at hjælpe dig, også ofte bliver det, der forhindrer dig i at finde ind til den, du i virkeligheden er. 

Den dag, du kom her

Allerede fra det øjeblik, du trådte ind i verden, fik du brug for din tilpasningsevne. Du måtte tilpasse dig til verden og til dem, der var omkring dig. Du tilpassede dig til dine forældre, til dine søskende, til skolen, til systemet, til det land, du bor i, til kulturen og til meget andet. Nogle gange var det helt naturligt og nemt for dig at tilpasse sig, mens det andre gange kan have været mere eller mindre smertefuldt. 

Måske var din familie ikke i stand til at møde dig som det hjertelige og lille smukke væsen, du var. Det måtte du tilpasse dig til. Måske levede dine forældre i en krig, hvor deres tilpassede væsener kæmpede en kamp mod hinanden. Også her måtte du tilpasse dig. Det kan også være, at du en dag oplevede at miste et familiemedlem, der stod dig nært, og du måtte tilpasse dig til denne nye situation. Andre gange tilpassede du dig sikkert også for at blive accepteret, og fordi du længtes efter kærlighed. Dit tilpassede væsen fandt strategier til dette. Måske tilpassede du dig endda til at være den, du troede, du skulle være, men som i sandhed var langt fra den, du i virkeligheden var. Måske førte det så vidt, at du en dag oplevede at være så langt væk fra dig selv og din egen kerne, at du ikke kunne finde vejen hjem igen.

Du er ikke dit tilpassede væsen

Det er nødvendigt at have evnen til at tilpasse sig i livet. Uden denne ville du simpelthen ikke være i stand til at overleve som menneske. Men det er endnu mere vigtigt at mærke og vise, at du ikke kun er dit tilpassede væsen.  Det er enormt vigtigt, at du ikke forveksler denne del med den, du er. For den, du tilpassede dig til at være, er ikke den, du er. Det er kun en lille del af det samlede billede af dig. Det kan hjælpe dig meget at blive bevidst om denne del i dig og være opmærksom, når den er i spil. Det er vigtigt at blive bevidst om, hvor de valg, du foretager i livet, kommer fra i dig. Vær altid bevidst om de skridt, du tager, og vær opmærksom på ikke at lade den tilpassede del styre dit liv.

At skelne mellem den oprindelige del og den tilpassede del

Det er vigtigt at kunne skelne mellem det, du tilpassede dig til at være, og den oprindelige del i dig. Sjælen. Det er også vigtigt at forstå, at det ikke handler om at være det ene eller det andet, men at det handler om at være det hele menneske. Som med alt andet handler det om at finde en balanceret måde at leve sit liv på. Uanset hvem vi er, og uanset hvor vi kommer fra, så har det aldrig været meningen, at vi udelukkende skulle leve som en sjæl eller udelukkende i den tilpassede del. Men alligevel, så kan det være udfordrende at finde den gyldne middelvej til det at være et helt menneske, og ikke altid er der megen hjælp at finde i en verden, som stadig oftest er splittet i sort/hvid.

Den tilpassede del lever i frygt

Vi bruger så meget af vores liv på at leve i frygt og at være fyldt med bekymringer. Det er så ærgerligt. Hvis det er det samme for dig, så er det den tilpassede del i dig der snakker, og nogle gange får den sikkert lov at have styret.  Den tilpassede del, der i tidernes morgen opsamlede alle indtrykkene fra omverdenen og gjorde andres frygt, bekymringer og negativitet til dine egne. Den tilpassede del er bange for ikke at være tilstrækkelig og for ikke at kunne klare livet. Nogle gange er den endda bange for katastrofer og for at blive syg. Den tilpassede del er også bange for at begå den mindste fejl, og gemmer sig ofte for at undgå at føle skyld eller skam. I sidste ende handler det om frygten for at dø, for hvad andet er der ellers egentligt at frygte for mennesket? Vi bruger så meget liv på at være perfekte i andres øjne i illusionen om at undgå smerten, men i vkirkeligheden er mennesket jo så uperfekt, og er det ikke befriende?

Krige bliver kæmpet

Når et menneske udelukkende lever i den tilpassede del, vil dette menneske ofte sprede negativitet og frygt til omgivelserne, og som barn har vi stort set ikke andet valg end at samle disse følelser, ord og tanker op og gøre dem til vor egne. Og pludselig begynder det at styre os, uden vi egentlig er klar over det. Derfor er det så utroligt vigtigt at kunne distancere sig fra dette og opdage, at dette ikke er den, vi er. Det er ikke vores. Det har aldrig været vores. Når vi lever i den tilpassede del føler vi ofte også trang til at få alle andre mennesker til at tilslutte sig til de samme overbevisninger, som vi selv har. Det er det samme, vi ser med religion. Og når vi ser krige rundt omkring i verden, så er det i virkeligheden tilpassede væsener, der kæmper mod hinanden. Og når vi ikke har andre at kæmpe med, så kæmper forskellige dele af vort tilpassede væsen med sig selv. Vi kan være sikre på, at alt det, vi ser uden for os selv er et billede på noget, der er inden i os.

Det mest sørgelige er, at den tilpassede del er så blind for alle de smukke ting, der er i livet. At leve livet i den tilpassede del vil aldrig åbne op ffor alle de mirakler, der kan udfolde sig her på Jorden. Og det vil blive endnu sværere at tage kontakt til det, der er større end os. 

Sjælen er for evigt

Din sjæl er aldrig bange. Den ved, at den lever for evigt. Den stoler på det faktum, at altng allerede er, som det skal være. Og lige så vel, så ved sjælen, at den tilpassede del i dig ikke nødvendigvis er opmærksom på dette. Og måske lige præcis på grund af dette, så elsker sjælen den tilpassede del og det uperfekte i denne. Det er muligt, fordi sjælen i sig selv er perfekt. Det eneste ønske, din sjæl har, er at du bliver den, du i virkeligheden er. Den ønsker, at du skal udleve din sande værdier i den tid, du er her på Jorden. 

At gøre det, du er kommet her for

Dybt i os alle bor en længsel efter at gøre det, vi er kommet her for at gøre. Det vigtigste er at få sjælen og den tilpassede del til at arbejde sammen som to integrerede dele i dig. Uden den tilpassede del ville sjælen ikke være i stand til at udleve sig selv, og uden sjælen ville hver og en af os leve et liv uden mening.

Du er et mirakel

Det er et mirakel, at du er her. Du er meget speciel, og du er det smukkeste og mest fantastiske væsen. Også selvom du måske skullle have glemt det for en tid. Du har skinnet siden den dag, du kom her, ogsselvom du ikke altid selv har kunnet se det, så har alle andre kunnet sanse det. Du er kommet her for at leve dit liv og for at dele dine unikke gaver med verden.

 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
At blive den, du er