Psykoterapeut Lisbeth Nuka Pedersen København og Kalundborg

Angst og frygt terapi København og Kalundborg

Blog forfatter

Lider du af angst og frygt? Psykoterapeut MPF Lisbeth Nuka Pedersen tilbyder hjælp til at du får glæde, ro og styr på dit liv. I København og Kalundborg

Hvordan kan angstbehandling hjælpe dig?

Med angstbehandling får du værktøjer, så du gradvis får mere kontrol over dine ubehagelige følelsesmæssige og kropslige reaktioner. Så du hurtigere stopper, regulerer og kontrollerer angsten og dermed få bedre livskvalitet.

Kan du genkende nogle af disse symptomer på angst?

 • hjertebanken, uro, anstrengt vejrtrækning, mavekneb, smerter i brystet, svimmelhed
   
 • du har svært ved at køre alene i bus, gå alene på gaden, være alene i det hele taget
   
 • du kommer til at svede, ryste, rødme, få kvalme, eller gå i stå, når du skal snakke eller være sammen med andre

Hvad er angst?

Angst er en uklar, dyb usikker følelse, som du pludselig kan mærke. Ofte kan du ikke finde en ydre årsag til angsten. Den er som en tåge, der lægger sig over alt, og som kan gøre en situation usikker og uholdbar for dig. Det er som om der mangler noget, du føler dig tom, og du ved ikke, hvorhen eller hvordan du skal orientere dig. Du kan ikke få styr på angsten.

Angst er forskellig fra frygt og nervøsitet.

Frygt henviser til en konkret fare. Du kan være bange for en bil, som er lige ved at påkøre dig. Frygt er en hensigtsmæssige reaktion

Nervøsitet er en følelse af usikkerhed, mindreværd, frygt eller angst for at du ikke kan leve op til dine egne eller andres forventninger til dig.

Hvordan  benævner psykiatrien angst/fobier (sygelig frygt eller afsky for noget)?

Panikangst: Anfald af angst som er så uudholdelige at man forsøger at undgå situationer, hvor man tidligere har haft panikanfald. 

Socialfobi: Angst for at føle sig observeret eller kritiseret, hvis man spiser sammen med andre, siger noget når man er flere sammen eller går ud med en ny kæreste.

Agorafobi: Angst for at være på steder med mange mennesker, hvor man ikke kan komme væk, f.eks. i en bus, i toget eller en kø i supermarkedet.

Enkelfobi: Angst i specielle situationer, f. eks. i mørke, tordenvejr eller i lukkede rum eller ved synet af blod, edderkopper eller slanger.

Gerereliseret angst: Konstant angst hvor man er nervøs, får hjertebanken, bliver svimmel, sveder, ryster og spænder i musklerne.

Hvordan behandler psykoterapeut Lisbeth Nuka Pedersen angst? 

Vi vil sammen finde ord for det, som er svært at sige og finde nye handlemuligheder, hvis de gamle trænger til fornyelse. Så kan du gradvist ændre de tanker, følelser og den adfærd, som er med til at holde dig fast i angsten.

Du vil opleve, at jeg er en god og forstående samtalepartner. Mennesker føler sig let trygge ved mig. Jeg har mange års erfaring i at spørge ind til det svære og i at lytte. Jeg er tålmodig, nænsom og holder fast, hvor det er svært.

Hvis det kan hjælpe, kan vi også bruge den særlige behandlingsform der er beskrevet under "ekspertens specialer" eller her: "chok- og traumeterapi". Denne form for terapi mindsker stress og angst og giver giver værktøjer og holdepunketer. Hvis f.eks. dine tanker har tendens til at køre i ring, eller dine følelser fører dig ned i et sort hul.

Ring eller skriv nu på 4089 3616 eller mail@lisbethnuka.dk

lisbethnuka.dk

Du kan få glæde, ro og styr på dit liv!

__________________________

Psykoterapeut og Parterapeut Lisbeth Nuka Pedersen København og Kalundborg
Læs mere på http://lisbethnuka.dk

Relaterede artikler efter område


Del indlæg

 • Google
 • Facebook
 • linkedin
 • twitter
Angst og frygt. Få hjælp af Psykoterapeut i Kbh og Kalundborg