Psykoterapeut København og Kalundborg

Angst - terapi mod angst

Blog forfatter

Lider du af angst? 

I terapi hos mig kan du lære at gøre noget ved din angst!

Angst kan opleves som en dyb og ubestemmelig følelse af usikkerhed. Det kan være en følelse du pludselig mærker - og ofte uden nogen konkret ydre årsag. Som en tåge indhyller den dig og gør en situation uholdbar og usikker for dig. Angsten ledsages ofte af en tomhedsfølelse - det er, som om der mangler noget.

Angst og frygt

Angst er forskellig fra frygt. Frygt har en ydre årsag, en konkret fare: jeg er bange for store hunde. Angst er derimod sværere at forstå og få hold på. Men oplevelsen af frygt og angst kan minde om hinanden.

Pludseligt opstået angst kan have samme kropslige reaktioner som frygt. Hjertebanken, ekstra hjerteslag, hurtigt eller tilbageholdt åndedræt, spænding af muskler og koldsved.

Angst kan vise sig som ordløshed - det at gå blank og blive stum. Man glider måske ud af nærværet, forsvinder og bliver lidt væk. Du kan læs mere om ordløshed her.

Angst påvirker dit sind negativt. Angst kan derfor minde lidt om depression, hvor du også har følelsen af formørket tomhed, der gør at du lukker dig inde i dig selv og søger mod at være alene. Selvværdet rammes og du kan miste oplevelsen af at se dig selv som en dygtig og værdifuld person.

Kan du genkende noget af dette som et problem i dit liv? 

Hvis ja, så vil jeg meget gerne hjælpe dig gennem et terapeutisk forløb, der kan lære dig at håndtere angsten, så du kan få det bedre.

Som terapeut er jeg både nænsom og direkte, og jeg bruger humor. Desuden holder jeg fast, hvor det er svært. Dybe, ordløse tilstande er mit speciale.

Jeg har stor erfaring i at arbejde med mennesker med lavt selvværd, depression, angst, chok/traumer, misbrug og stress.

Jeg er født i 1952 og uddannet krop- og gestaltterapeut, chok- traumeterapeut, terapeut i neuroaffektiv udviklingspsykologi, socialrådgiver og merkonom, og jeg er medlem af Dansk Psykoterapeutforening (MPF)

Læs mere om min baggrund og mine terapeutiske uddannelser her https://www.lisbethnuka.dk/om-mig

__________________________

Psykoterapeut og Parterapeut Lisbeth Nuka Pedersen København og Kalundborg
Læs mere på http://lisbethnuka.dk

Relaterede artikler efter område


Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter
Terapi mod angst med erfaren terapeut Lisbeth Nuka