Angst for eksamen

GÅ STYRKET TIL EKSAMEN

”Handling skaber forvandling”Helene Rosendahl, Rosendahl Coaching.  

Kender du til eksamensangst? Ofte starter det allerede lang tid inden eksamen. Bare ordet eksamen kan sætte dig i en ubehagelig tilstand, både fysisk og mentalt. Ved hjælp af coaching kan du sætte dig i en ressourcefuld tilstand, og gå styrket til eksamen.  

Tanker om at, jeg klarer det ikke eller at den sorte klap går ned kommer helt automatisk. Fysiske tegn som mavesmerter, hjertebanken og opkastningsfornemmelser dukker op. Følelser som panik og stress sætter ind.Det er bare nogen af de tegn på den ubehagelige tilstand du måske kender, ved tanken om at eksamenstiden nærmer sig. Der er skrevet meget om emnet, og der er kommet gode råd, og forslag til forskellige teknikker.

Det er dog ikke nok kun at læse om de gode råd og teknikker, der skal sættes handling på. Du kender måske mange af de råd der gives: Sørg for at være udhvilet, hold pauser, spis fornuftigt mm.

Mottoet hos Rosendahl Coaching er:    ”Handling skaber forvandling”

Du bliver jo heller ikke slankere af at læse om en slankekur, eller i stand til at løbe en maraton ved at læse et træningsprogram og købe løbeskoene vel? Så hvis du vil forandring så må du i gang med at handle dvs. gøre nogen af de ting der kan få dig til at føle, tænke og handle anderledes end hidtil. Ordet eksamen kan altså få nogen til at føle sig utilpas og angst.

Prøv at smag på ordet eksamen. Hvad synes du det smager af? Eller overvej hvilke tanker du forbinder med ordet eksamen.  Nogle af mine fokuspersoner har udtrykt tanker såsom:”Jeg skal bedømmes, og det får mig til at have det dårligt””Alt det jeg kan bliver til et tal””Jeg skal præstere, og hvis det ikke er godt nok, så vil mine omgivelser blive skuffede over mig””Jeg er bange for at være en fiasko, og det vil jo vise sig ved en eksamen, hvis jeg ikke scorer en høj karakter.”Tilstanden er præget af negative overbevisninger om situationen, og om hvad der kan ske.

Der er flere muligheder for at arbejde sig væk fra den ubehagelige tilstand. Coaching er en af dem. I coaching tages der udgangspunkt i lige præcis hvordan du ønsker at have det op til, og under selve eksamen.Det er resultatet (målet) der er udgangspunkt for coachingen. Der fokuseres på den tilstand du ønsker at være i, frem for hvordan du ikke ønsker at have det. Der arbejdes med hvad der helt præcist skal til for at du føler at du er i en optimal tilstand. Du og coachen kigger på det der forhindrer dig i allerede nu, at være i en god tilstand når du tænker på eksamen. Du arbejder med dine overbevisninger og med din kropsholdning.Du får værktøjer til at ”gå ind i” din optimale tilstand når du har brug for det.

Spørg dig selv:

  • Vil du gå styrket til eksamen næste gang?
  • Hvilken tilstand vil du gerne være i?
  • Hvad vil du gerne tænke i situationen?  

”Handling skaber forvandling”  

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Angst for eksamen