Psykoterapeut København - Østerbro - Nordsjælland

Generaliseret og social angst, bekymringer

Blog forfatter

Angst er en meget invaliderende følelse, som rammer rigtig mange i en enkelt periode eller i mange perioder over et helt liv. 

Angst viser os dybest set, at vi er gået ud over vores formåen - ud over vores egne grænser, hvilket psyken registrerer som en form for selvtab, som den så reagerer på. For fortsætter selvtabet, kan det true vores jeg. Derfor er angsten vores ven, der skal få os tilbage til os selv.

Moderne behandling af angst handler om at stoppe den undgående adfærd, vi udvikler, når vi har angst. Det er dog kun én af vejene, og den kan bestemt ikke stå alene. For istedet for undgående adfærd, skal vi også sætte noget trygt og beskyttende ind, før vi kan kaste os ud i at gøre det, vi er bange for. Det er en hårfin balance at beskytte sig selv og samtidig tag fat på det, der er angstprovokerende. 

Og så skal vi lære, hvad angsten fortæller os om os selv og vores grænser og identitet.

Jeg har arbejdet med angst hos klienter siden 2009. Jeg har selv haft generaliseret angst og social angst, også i kraftig grad i perioder. I dag, hvor jeg er i start 50´erne, er jeg blevet ven med min angst. Og jeg har udviklet mig meget i mit arbejde med min egen angst. Det kan jeg også lære dig. 

På min hjemmeside kan du læse mere om angst og den mere kroniske form generaliseret angst

__________________________

Katrine Boeck, Psykoterapeut og parterapeut i København - Østerbro - Lyngby og Nordsjælland (Lyngby og Gilleleje v/ Helsinge og Frederiksværk.)
Læs mere på: https://coachcare.dk/
Skriv eller ring på 23206983, eller send en mail til katbo@coachcare.dk

Relaterede artikler efter område


Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter
Angst