Altid uheldig - din indstilling bestemmer dit liv

Din indstilling bestemmer dit liv

Forleden dag talte jeg med en kær ven, der var langt nede. Da jeg spurgte hvorfor, lød svaret:  "ÅH, det er bare typisk mig: altid uheldig!" Og så fik jeg hele historien.

Et par dage forinden havde hun modtaget en større sum penge, helt uventet. Hun var blevet overrasket og glad og var straks gået i gang med at planlægge, hvordan hun skulle bruge denne ekstra sum. Men dårligt havde hun besluttet sig, før hun fik et nyt brev ind ad døren. Denne gang fra skattevæsenet, der - med henvisning til diverse skatteberegninger - nu opkrævede en tilsvarende sum i ekstraskat.

"Er det ikke bare uheldigt?!", spurgte hun.

Umiddelbart ville de fleste svare bekræftende, men er det nu rimeligt? Er det i overensstemmelse med sandheden at kalde det uheld? Og hvad er sandhed i grunden?

For at tage det første først, så kunne man jo i pirncippet vende historien om, så det i stedet for at blive en historie om tab, bliver en historie om gevinst.

Faktum er jo, at hun i god tid fik en sum penge ind ad døren, som gjorde det muligt for hende at betale den ellers så uoverstigelige skatteregning. Uheldigt? Næppe.

Men i stedet for at glæde sig over, at hun kunne fortsætte på sin vej uantastet, så oplevede hun det, som om hun var blevet snydt! Og det har hun ret til og ret i - på en måde...

For netop dét er forskellen på personer, der opfatter sig som vindere og personer, der opfatter sig selv som uheldige. Ikke det, der sker, men måden de tænker på om det, der sker. Og den måde, de vælger at fortolke det skete på.

Det er det klassiske spørgsmål: Er glasset halvt fyldt eller halvt tømt? 

Ingen har ret og ingen har uret i deres fortolkning, for ret beset findes der ikke rigtigt eller forkert. Snarere kan man sige, at der findes en måde at opfatte på, som får os til at føle at livet er godt og venligtsindet, og så findes der en måde at opfatte på, som får os til at opleve omstændighederne som modgang og uheld.

Denne indstilling farver også vores møde med verden: Er vi åbne, imødekommende og modtagelige eller indlukkede, selvtilstrækkelige og uigennemtrængelige? Den måde, hvorpå vi møder verden, afgør den måde, hvorpå verden møder os. Det, vi sender ud, får vi igen. Hver gang!

Det vidunderlige er, at vi selv bestemmer, og som eksemplet viser, er det muligt at vende en oplevet uheldig tilværelse til en oplevet heldig tilværelse - bare ved at skifte fortegn.

Og det er dét, sandheden er: En mulighed for at skabe det liv, du ønsker ved at tænke, som du ønsker.

"At tænke, som du ønsker at tænke, uagtet omstændighederne, er at tænke sandhed, for sandheden er, at du får, hvad du tænker"                                                    (Wallace D. Wattles)

--- og det synes jeg egentlig godt, at man kunne tænke lidt over.

Pointen i positiv tænkning er nemlig ikke, at du skal lade som om livet er godt. Pointen er, at livet er godt, hvis du lader det!

Lad det ske!

 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Altid uheldig - din indstilling bestemmer dit liv