Reklamebureau og PR Bureau Levlykkeligt Live

Alle mennesker oplever livskriser, krise og sorg

Man kan være i en krise på forskellige måder. En livskrise kan bliver synlig ved at når der spørges til livets mening og du ikke kan finde den, eller når du oplever at være i en fastklemt position”.

Læs mere om krise og sorg her.

Der findes også mere eksistentiel krise, der opstår på grund af noget uventet, så er livskrisen ofte traumatisk for personen. Det kan være i forbindelse med skilsmisse, tab af en nærtstående, mister sit arbejde.

”En psykisk krisetilstand er, når man er kommet i en sådan livssituation, at ens tidligere erfaringer og indlærte reaktionsmåder ikke er tilstrækkelige til, at man kan forstå og psykisk beherske den aktuelle situation.”

Som mennesker lærer vi ikke, hvordan vi kan håndtere en krise. Pludselig er den der bare og så skal du formå at håndtere de svære psykiske belastninger herunder tanker og følelser. Ofte helt alene fordi pårørende ikke forstår eller tør vise deres omsorg i en sådan situation. 

Håndteringen af krise og sorgperioden får betydning for ens fremtidige liv. For nogle føre det til fatale konsekvenser eller til angst og depression.  Det vil sige, at det er en krise, som er knyttet til det faktum, at vi lever livet med alle dets op- og nedture. 

Jeg tilbyder psykoterapi til at håndtere en krise og sorg. Få talt om hvad der skete, så du får sat ord på det. Du bliver bevidstgjort hvad der rent faktisk psykisk sker såvel tankemæssigt, følelser og krop. Og om hvordan du kan berolige og heale dig i en sorg og krisesituation. 

Min fornemmeste opgave er, at møde dig der hvor du er og har behov for. At støtte dig igennem din sorg og krise, så du opnår en større bevidsthed, en indre ro og et fokus på det som kan være godt for dig. Få støtte til at kunne bærer krise og sorgen. Få støtte til hvad du kan gøre for at finde indre ro, strategier til at håndtere det og over tid sætte små mål der kan give dig omsorg og en mening der giver dig noget godt.

Formålet med psykoterapi er at støtte dig i at håndtere de udfordringer, som du oplever, samt forstå de bagvedliggende årsager, og give dig redskaber til hvordan du kan håndtere din krise og sorg således at du finder en indre ro og mening med dit liv.  

Læs mere her: 

Krise og sorg | Terapeutisk hjælp og støtte til sorg og krisehåndtering (psykologipsykiatri.dk)

 

Relaterede artikler efter område



Alle mennesker oplever livskriser, krise og sorg