Vidensdeling er vigtig for vores udvikling

Livet som menneske.

Har du nogen sinde prøvet at sidde med følelsen, "hvad skete der lige her!" Sidde og tænke ved dig selv, at det her var ikke, hvad jeg havde brug for i mit liv lige nu...eller kender du sætningen, "hvad blev der lige af tiden...,nåede slet ikke det jeg havde planlagt og sat kurs efter?” Hvis du kan genkende nogle af ovenstående tanker og problematikker, så er blog indlæggene, måske noget der kan inspirere dig til at finde løsning og nye veje i livet.

”Livet som menneske” er overskriften på mine nye blogindlæg og hverdagens emner bliver de temaer, som kommer til at fylde mine blogs gennem det kommende år. Jeg fik ideen til at starte en blog, som omhandler med de livstemaer, som foregår hos os alle i hverdagen. Jeg vil stille mig til rådighed for jer med den erfaring og kompetence jeg har som terapeutisk rådgiver og som trivsel og stress konsulent på både voksen- og børneområdet.

Arbejde og identitet
Ferie og traditioner
Kærlighed
Parforhold
Børn - Behov
Sundhed - Krop & Sjæl
BodyMind Living – livstilsændringer
Mennesker & Alder

Ferie er vel et oplagt tema at starte året med i og med vi alle lige er kommet tilbage fra juleferie og snart kommer vinterferien. Mange har rejst i julen og mange har hygget i familiens skød, men er der harmoni og lykke omkring ferien? Jeg kender mange mennesker som halser hen til ferien max presset, og glemmer helt at have sig selv med. Jeg kender det fra mig selv. "Jamen jeg skal bare lige nå det her også"! Det vil sige, at de første mange dage af ferien går med at restituere og komme ned i tempo. Får du det optimale ud af dine ferier?

Så er der hele trivselsdelen som familie. Mange mønstre og traditioner som kommer i spil, men er det noget du/I fortsat ønsker? Vi mennesker kigger sjældent indad når det gælder disse områder i livet. Mange har egentlig lyst til at gøre noget andet. Gøre det på en ny og måske mere sund og mere fri måde, hvor hygge og nærvær er i centrum. Lige nu er der en generation af bedsteforældre der har svært ved at forstå, at børn og unge behøver at have deres mobil eller iPad i hånden hele tiden. En sød hentydning jeg overhørte forleden i toget; "kan du ikke trække vejret uden din mobil"? "Se nu lige op, det er lidt svært at vide, om du høre efter, når du Sms’er på samme tid"! Er det kørt af sporet? Har de ældre ret? Er det virkelig de,t vi ønsker for vores børn? En nonverbal verden som foregår igennem SMS, Facebook og snapchat? Men kan vi ændre det ?

Det er jo udviklingen og en hurtigvoksende tendens, som ikke bare foregår i Danmark, men over hele verden. Men hvorfor skal børnene så høre på de kommentarer fra os forældre og bedsteforældre? Jo, det er jo nok inderst inde fordi, vi har et ønske om nærvær med vores børn. Det opleves jo ikke som nærvær, når alle sidder med deres mobil eller iPad i hånden inde i hver deres verden, selvom vi er i samme rum. Før i tiden samledes alle om tv'et og Disney sjov juleaften. Så startede julen for alvor, maden duftede i hele huset, og roen begyndte at indfinde sig. Jeg ved ikke, hvad jeres børn så juleaften, men med teenagebørn er det hos os et overstået kapitel. Ja, så skal der jo en ny tradition til, for at skabe den samme ro og stemning. Lykkedes det for dig og din familie?

Lad os vidensdele og udvikle den vej. For jeg tror langt hen af vejen, at vi mennesker kæmper med mange af de samme temaer. Så send en mail om det emne eller oplevelse på CoachingPeople.dk til mig, og jeg vil skrive om jeres input her på bloggen, I er selvfølgelige anonyme, ( ex: lise fra Esbjerg) Vi er så private her i Danmark, men vi her kan hjælpe hinanden.

I dag er skilsmisse tallet eksploderet, og alt for bliver mange skilt, og i mange tilfælde grundet manglende klar kommunikation vedrørende vores hverdag, og livet bliver pludselig en kamp. Det vil jeg forsøge at slå et slag for, og prøve at forebygge lidt her, men jeg har brug for jeres hjælp og input via jeres erfaringer som kan tages med i mine indlæg her på bloggen. Håber bloggen vil sprede håb og glæde, og give dig trivsel i familien. 

Her er to enkle råd til trivsel i hverdagen:

1) Start din og din families morgen med overskud. Stå et kvarter før op, så alle i familien får en god start på dagen. Jeg tror, at alle kender den med at slå på uret, og tage en halv time mere, men jeg ved også, at jeg så på alle planer kommer bagud, og får en skæv start på dagen. Tag i stedet for et godt lang bad, og start din dag succesfuldt.

2) Tal roligt og i en god tone, men med autoritet i stemmen, når flyverdragten skal på eller skoletasken skal pakkes, selvom I har travlt. Det går ikke hurtigere, når du råber og stresser, og det påvirker morgenen for jer alle, og ikke mindst du trækker det ofte med på arbejdet. 

Kærligst

Heidie Graversen

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Vidensdeling er vigtig for vores udvikling. Læs mere