Tankespind - hvordan er du i verden

Synes nogen gange verden er et meget mærkeligt sted. I sandhed nok mere præcist os mennesker, der lever i den. Kloden som sådan tænker jeg er givet, men nogen gange kunne det måske være en hjælp at huske på, at alle de systemer, kasser og betegnelser vi omgiver os med, alle er menneskeskabte.

Måske det kan skærpe opmærksomheden på, at tingene er som de er, fordi det på forskellige tidspunkter i vores historie er blevet besluttet... subjektivt og derfor alene er én eller flere muligheder ud af virkelig mange og at vores verden derfor bygger på valg - personlige valg. Tænker på udtalelser som "sådan er det jo" og "hvad skal jeg, som ene mand stille op imod det?". For at tage ejerskab og virkelig opleve at du og jeg har ALT at skulle have sagt i vores eget liv, i vores egen nære verden, måske ovennævnte kan hjælpe lidt på vej. Alene kan man faktisk ændre verden. Tænker at vi gør netop dét, hver gang vi træffer et valg.

Omfanget af mennesker der oplever ændringen, vil selvfølgelig være afhængig af hvem man er og hvilke beslutninger, valg og handlinger der er tale om. De valg jeg personligt træffer og de handlinger jeg foretager mig, påvirker mig selv og min måde at være i verden på - effekten bevæger sig ud i mit netværk - påvirker mine relationer og kan have afsmittende virkning videre ud i deres netværk og nære som mere perifere relationer. Der jeg nok gerne vil hen er, at jeg... at du, at man som et enkelt menneske kan gøre en langt større forskel i verden og påvirke meget mere end vi umiddelbart går rundt og tror.

Jeg har i den seneste tid haft ondt i maven over ting ude i verden. Begivenheder og omstændigheder, som jeg ikke kan gøre noget ved. På en måde giver det rigtig god mening, men på samme tid gør det jo ikke, da det er lidt... spild af ondt i maven. Dog har det skærpet mit fokus på min egen oplevede verden, min nære verden, mine omgivelser og mine relationer. I stedet for at bekæmpe det jeg ikke finder givende, kan jeg vælge at flytte mit fokus til at fremme det, jeg tror på og kan mærke virker? Fordi jeg oplever at vrede mødes med vrede, behøver det ikke være min tilgang. Hvis jeg nu tror på at verden - MIN verden - vil være et bedre sted for mig og mine at være, ved at jeg selv møder vrede med kærlighed? Uretfærdighed med retfærdighed. Irritation med rummelighed osv. Med dette siger jeg på ingen måde, at det altid vil være mig nærliggende og i fin harmoni med min umiddelbare reaktion, måske endda nogle gange længere fra end jeg har lyst til at være ved, men inderst inde tror jeg virkelig på det. Hvordan er du i verden?

Kh. Helena

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Tankespind - hvordan er du i verden. Læs mere