Hvor længe holder du på et glas?

Nu er pinsen ved at være slut, og mange har haft en lang weekend, hvor de har kunnet holde fri og slappe af. Men hvad bruger vi disse fridage til?

Skal vi nå og se alle dem vi ikke når og ses med, fordi en travl hverdag ikke gøre det muligt. Skal vi lige nå en masse med vores børn, fordi vi til hverdag har fortravlet. Der er hele tiden noget, man kan have dårlig samvittighed over.

I det moderne og travle forbrugssamfund opretholder vi alt for længe kamp eller flugt beredskab, og det skaber stress. Viste du, at din krop har indbygget et ro og hvile system, som har dets egne hormoner? Dette system skal sikre, at din krop kan regenerere og heale. Man vi er mange, der fuldstændig har ignoreret dette system og nogle af os i mange, mange år. Ja, jeg skriver vi, for jeg har selv været en af dem, og jeg lærer stadig.
Læs denne historie, som jeg fundet på Facebook, den illustrerer rigtig godt, hvad jeg mener:

”En psykolog gik rundt på scenen mens han fortalte publikum I salen om stresshåndtering. Da han løftede et glas med vand, forventede alle det sædvanlige: ”halvt tomt eller halvt fyldt” spørgsmål. I stedet, og med et smil på læben, spurgte psykologen: “Hvor tungt er dette glas med vand? ”

Svarene lød på mellem 200 og 500 gr.

Han svarede, ”Den absolutte vægt er ligegyldig. Det kommer an på hvor længe jeg holder det. Hvis jeg holder det i et minut, er det ikke noget problem. Hvis jeg holder det i en time, vil jeg få ondt i armen. Hvis jeg holder det en hel dag, vil min arm blive følelsesløs og lammet. Lige meget hvor længe jeg holder glasset, vil vægten ikke ændres, men desto længere jeg holder det, desto tungere vil det føles”. Han fortsatte ”Vores stress og bekymringer er ligesom glasset. Tænk på tingene i kort tid, og de vil intet betyde. Tænk på dem lidt længere tid og de vil begynde at gøre ondt. Og hvis du tænker på dem hele dagen, vil du føle dig lammet – og ude af stand til at ændre noget som helst. ”

Det er vigtigt at give slip på din stress. Så tidligt som muligt på aftenen som du kan, giv slip på alle dine problemer. Brug ikke hele aftenen og videre ind i natten på dem.

Husk at stille glasset fra dig! ”


Det er jo sandt, det er ikke de ting vi ”løfter”, der gør os stressede, det er længden af tiden vi gør det i, som udmatter, dræner os for energi, og skaber bekymringer i vores liv.
Se min pointe er; fik du stillet glasset fra dig i Pinsen, og ikke kun i Pinsen, men er der plads i dit liv til at stille glasset fra dig i din hverdag? Din krop har brug for mere ro og hvile end du tror.

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Stress tilstand versus ro og hvile tilstanden. Læs om forskellen