Single rimer på smerte

Single rimer på smerte

At blive forladt eller forlade sin elskede kan føles som om ens hjerte bliver revet itu. Hele den fantasi og historie du  lige havde bygget om familie og ægte evig kærlighed, bliver skyllet ud med opvaskevandet der er brugt til at vaske den kop han drak af, sidst I var et par.   

Og hvad med følelsen af at miste sig selv i samme process? Det er ikke langt fra sandheden. Din oplevelse af at miste dig selv, handler om at du oplever at du mister din tidligere identitet og får plantet en ny på dig. Du går fra at være ”partner” til at være ”single”?

Når vi oplever forandringer på identitetsplan gør det rigtig ondt. Og særligt når vi føler at det er livet der udsætter os for smerten uden vi rigtig var forberedt. Vore omgivelser er også gode til (måske ubevidst)at  gøre os opmærksom på vores ”nye” identitet: ”nå hvordan er det så at være blevet single” eller ”fraskilt kvinde”, eller ”velkommen i klubben for os singlepiger”. Listen er lang over hvordan folk omkring os,  byder os ”velkommen ” til ”vores nye jeg”. Og også det kan føles både smertefuldt og stærkt overvældende. Ikke nogen særlig god cocktail hvis du i forvejen føler dig væltet og sorgfuld.

Der er stor forskel på noget der er sket for dig og din identitet. MEN DET ER DIN BESLUTNING hvornår du påtager dig en ny identitet. Det kan godt være at du nu lever alene men det gør ikke nødvendigsvis at du er en ”eneboer”. Det kan godt være at din partner har forladt dig, men du føler dig måske stadig som en person i et forhold eller ægtefælle.

Din krop og sjæl skal have mulighed for at følge med. FORTÆL dine omgivelser, og dig selv, om nødvendigt at du er i en periode hvor du har brug for trygheden omkring at finde dig tilrette i dit nye jeg . At du har brug for at blive betragtet som du tidligere er blevet betragtet, og at folk må vente til du er klar til din nye livsstil . Og hvem ved, måske du går direkte videre til at være partner med en anden. Det er DINE følelser og DIT liv. Det kan godt være at du er blevet forladt eller har forladt men det gør ikke nødvendigvis dig til ”en forladt eller single”. Det er muligt at din tidligere partner har valgt en handling, der involverede dig men du kan stadig være den du hele tiden har været. Du vil blomstre igen, men ligesom en blomst, nytter det ikke at trække i den sarte blomsterknop, kronbladende må selv folde sig ud i sin egen tid.

Kærlige hilsner

Christina Jørgensen

 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Single rimer på smerte. Læs med